"Запахло смаженим": Від глави МЗС Німеччини вимагають пояснень через вечерю з Путіним

На ній був присутній і екс-канцлер Німеччини Герхард Шредер, який зараз опинився у центрі скандалу через бажання вступити до ради директорів "Роснефти".

Фото: ЗМІФракція ХДС/ХСС Німеччини вимагає від міністра закордонних справ ФРН Зігмара Габріеля пояснень щодо його зустрічі із президентом Росії Володимиром Путіним, яка відбулася 2 червня в Санкт-Петербурзі, передають Патріоти України.

На ній був присутній і екс-канцлер Німеччини Герхард Шредер, який зараз опинився у центрі скандалу через бажання вступити до ради директорів "Роснефти".

Представник фракції ХДС/ХСС з питань зовнішньої політики Юрген Гардт вимагає у німецького посла розповісти деталі зустрічі у резиденції російського лідера, аби "розвіяти сумніви щодо того, чи не зловживав Габріель своїми службовими обов'язками заради економічних інтересів своїх друзів".

"Незрозуміло, чи обговорювали на цій зустрічі питання енергетичної політики Європи та "Північний потік-2"? Жорстку критику Габріеля на адресу американських санкцій проти Росії можна було б тоді протрактувати по-новому", – припустив Гардт.

Німецький політик також вимагає оприлюднити обставини, за яких відбулася розмова між Габріелем, Путіним і Шредером, а саме – чи було главі МЗС Німеччини вже тоді відомо про плани його друга по партії щодо посади у російському державному концерні, зауважує таблоїд.

Тактика стала "гнучкою": Росія перехопила ініціативу на фронті, але ЗСУ демонструють "стійку оборону", - німецький генерал

четвер, 28 березень 2024, 9:57

Глава ситуаційного центру по Україні при міністерстві оборони Німеччини генерал-майор Крістіан Фройдінг оцінив поточну ситуацію на фронті, вказавши, що росіяни перехопили ініціативу на суші та в повітрі, однак українські сили демонструють "стійку та ст...

Росія готує новий наступ: Наступні 5-8 місяців можуть стати вирішальними в війні в Україні, - The Economist

четвер, 28 березень 2024, 9:55

Протягом найближчих кількох місяців, російська окупаційна армія може посилити свій наступ. Водночас Україна зіткнулася з проблемами зі зброєю, мобілізацією та будівництвом оборонних споруд, передають Патріоти України. Про це пише The Economist. Українс...