"Запахло смаженим": Від глави МЗС Німеччини вимагають пояснень через вечерю з Путіним

На ній був присутній і екс-канцлер Німеччини Герхард Шредер, який зараз опинився у центрі скандалу через бажання вступити до ради директорів "Роснефти".

Фото: ЗМІФракція ХДС/ХСС Німеччини вимагає від міністра закордонних справ ФРН Зігмара Габріеля пояснень щодо його зустрічі із президентом Росії Володимиром Путіним, яка відбулася 2 червня в Санкт-Петербурзі, передають Патріоти України.

На ній був присутній і екс-канцлер Німеччини Герхард Шредер, який зараз опинився у центрі скандалу через бажання вступити до ради директорів "Роснефти".

Представник фракції ХДС/ХСС з питань зовнішньої політики Юрген Гардт вимагає у німецького посла розповісти деталі зустрічі у резиденції російського лідера, аби "розвіяти сумніви щодо того, чи не зловживав Габріель своїми службовими обов'язками заради економічних інтересів своїх друзів".

"Незрозуміло, чи обговорювали на цій зустрічі питання енергетичної політики Європи та "Північний потік-2"? Жорстку критику Габріеля на адресу американських санкцій проти Росії можна було б тоді протрактувати по-новому", – припустив Гардт.

Німецький політик також вимагає оприлюднити обставини, за яких відбулася розмова між Габріелем, Путіним і Шредером, а саме – чи було главі МЗС Німеччини вже тоді відомо про плани його друга по партії щодо посади у російському державному концерні, зауважує таблоїд.

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...

Москва в паніці надзвонювала в Вашингтон: Пентагон відмовив Україну від секретної спецоперацію на території Росії, — NYT

субота, 27 липень 2024, 13:01

ЗСУ нібито збиралися провести операцію в глибокому тилу ворога. З цього приводу міністр оборони РФ телефонував главі Пентагону, що, як зазначають американські журналісти, досить незвично. На початку липня міністр оборони США Ллойд Остін отримав проханн...