Заради мирної угоди: Косово погодилося віддати території Сербії

Президент Хашим Тачі також назвав "стратегічні точки", якими Косово не пожертвує в будь-якому випадку.
Хашим Тачі. Фото: Рейтерс.

Президент Косово Хашим Тачі заявив про готовність віддати Сербії частини території, якщо це допоможе владнати конфлікт між сторонами. За його словами, в такому випадку Косово отримає визнання Белграда і зможе представити себе в ООН. Про це повідомляє видання Gazeta express, передають Патріоти України.

"Якщо невелика корекція кордону між Косово і Сербією є ціною для остаточної мирної угоди, то це повинно бути прийнятним", — заявив Тачі.

Також Тачі назвав "стратегічні точки", якими Косово не пожертвує в будь-якому випадку. Серед них північна частина міста Косовська-Мітровіца, водосховище Газіводе з електростанцією і гірничозбагачувальний комбінат.

Він додав, що угоду укладуть "за підтримки Сполучених Штатів". "Ми не приймемо угоду, яка неприйнятна для Вашингтона", — зазначив Тачі, додавши, що в тих випадках, коли Косово діяло разом США, республіка виходила переможцем.

На скільки Україні вистачить допомоги від США: Салліван виступив із заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:45

Конгрес США врешті-решт схвалив допомогу Україні. Анонсованого пакета має вистачити до кінця цього року. Про це заявив радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван, передають Патріоти України. "Ресурси, які у США є на цю мить, доз...

Шойгу погрожує Україні новою російською ракетою "аналоговнєт": Експерт оцінив, наскільки ця зброя небезпечна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:15

Комплекси ЗРК-500, якими Росія погрожує атакувати Україну, схожі на американський ЗРК Patriot, але із затримкою у часі на 40 років. Таку думку висловив 24 Каналу розказав військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник ЗСУ в запасі Роман Світан. За...