​Заробити на вкрадених "вишках Бойка": Захоплені в територіальних водах України бурові установки росіяни збираються відправити до Сирії

У окупантів та колаборантів грандіозні плани по освоєнню нафтоносних родовищ в морській економічній зоні Сирії

Так званий "глава" окупованого Криму Сергій Аксьонов розглядає можливість відправки захоплених під час анексії Криму бурових установок підприємства Чорноморнафтогаз до Сирії, повідомляють Патріоти України з посиланням на Крим.Реаліі.

За словами зрадника, самопроголошена "влада" Криму прагне до державно-приватного партнерства з великими гравцями, які дозволять збільшити кількість об'єктів нафто- і газовидобутку.

"В том числе предлагают сейчас использование наших платформ на сирийском шельфе. У нас же техника абсолютно новая, которая способна бурить практически на любых глубинах. Обсуждаем совместную деятельность. Есть в том числе частные крупные игроки, которые способны дать необходимый ресурс для вовлечения нас в процесс. Уже обсуждаются технологии", - заявив Аксьонов.

Нагадаємо, в березні 2014 року в результаті окупації Росією АР Крим Чорноморнафтогаз втратив доступ до виробничих потужностей і газових родовищ на півострові і морському шельфі.

В результаті анексії компанія втратила 2 млрд кубометрів щорічного видобутку природного газу.

До анексії компанія добувала вуглеводні на 18 родовищах, використовувала 4 самопіднімальні бурові установки, 24 плавзасоби, а також газотранспортну систему, яка включала більш 1196 кілометрів магістральних газопроводів, в тому числі 286 кілометрів морських, та інші активи. Після анексії Криму компанія видобуває газ тільки на одному родовищі і забезпечує газом місто Генічеськ Херсонської області.

У лютому 2018 року голова Чорноморнафтогазу Світлана Чернова заявила, що активи компанії, які залишилися на території включеного Росією Криму, будуть оголошені в міжнародний розшук.

Ще один фронт російсько-української війни: Буданов визнав, що ГУР воює в Африці - ЗМІ

четвер, 18 квітень 2024, 8:15

Частина бійців ГУР може воювати в Африці проти найманців ПВК Вагнер. Про це у середу, 17 квітня, повідомляє Washington Post з посиланням на керівника української розвідки Кирила Буданова. . "Ми проводимо такі операції, спрямовані на зниження російськ...

​Дуже багаті на слонів: Україна відкрила посольство в ще

четвер, 18 квітень 2024, 8:05

одній африканській країні. В Республіці Ботсвана (Південня Африка) розпочало роботу посольство України. Про це 17 квітня повідомляє МЗС України. . Посольство відкрили спеціальний представник України з питань Близького Сходу та Африки Максим Субх та м...