Засідання комісії "Україна-НАТО": Київ наніс Будапешту удар на випередження

Українська делегація під час засідання комісії "Україна-НАТО" зверне увагу держав-членів Альянсу на необхідність дотримання Угорщиною власних по відношенню до НАТО зобов’язань.

Ілюстрація:ukr.media

Україна на засіданні комісії “Україна – НАТО” має намір підняти питання виконання Угорщиною власних зобов’язань перед Організацією Північноатлантичного Альянсу. Про це пише Politeka, передають Патріоти України.

“Плануємо звернути увагу держав-членів НАТО на необхідність дотримання Угорщиною власних по відношенню до НАТО зобов’язань під час засідання комісії “Україна-НАТО” на рівні послів 14 грудня 2017 р. в Брюсселі”, – свідчить повідомлення.

Що стосується вето Угорщини на проведення даного засідання, то у МЗС підкреслили, що українська сторона заявила про готовність опрацювати проекти законів про освіту і мови з громадськими об’єднаннями національних меншин.

Також місія України при НАТО надала експертам міжнародного секретаріату та делегаціям країн-членів організації роз’яснення та інформаційно-аналітичні матеріали щодо відповідності норм закону “Про освіту” міжнародним зобов’язанням України.

Про особливості нової редакції закону та його зміст представників країн-членів Альянсу поінформувала особисто міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

“Зокрема, про ст. 7 в контексті нівелювання спроб окремих держав, особливо Угорщини, звинуватити Україну в намірах звузити можливості громадян України – представників національних меншин у доступі до освіти мовами цих меншин”, – повідомили в МЗС.

Росія не зупиниться: Зеленський назвав ГЕС, які були цілями РФ під час масованої нічної атаки

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:58

Вночі 29 березня під час масованого удару по Україні цілями агресорки Росії були Канівська та Дністровська ГЕС. Про це президент Володимир Зеленський повідомив за підсумками Ставки, за скликання якої відповідав новий секретар РНБО Олександр Литвиненко,...

Панічно бояться ЗСУ: Росія перекинула у Крим танковий батальйон, готується до оборони, - "Атеш"

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:44

Російські військові перекидають військову техніку, зокрема танки, у тимчасово окупований Крим для майбутньої оборони півострова Про це повідомляє партизанський рух "Атеш", передають Патріоти України. "Так за нашою інформацією до Євпаторії, нещодавно, п...