Заступився за Яценюка: Порошенко прокоментував напад Барни на прем'єра

Президент вважає правильним виключення нардепа з фракції за такий вчинок.

Петро Порошенко. Фото:112.ua

Президент України Петро Порошенко підтримує рішення фракції "БПП" у Верховній Раді про виключення з лав фракції народного депутата Олега Барни, який продемонстрував непарламентську поведінку стосовно прем’єр-міністра Арсенія Яценюка. Про це він сказав під час зустрічі з представниками громадськості, органів влади та науковцями щодо створення Ради з питань національної єдності, інформують Патріоти України з посиланням на прес-службу президента.

На переконання глави держави, подібні вчинки представників влади не повинні залишатися поза увагою і потребують відповідної реакції. "Є позиції президента, прем'єр-міністра, є шана і повага до держави. Це не правильно", - підкреслив президент.

"Я підтримую рішення фракції про виключення. Якщо не демонструвати такий стиль поведінки щодо таких вчинків, то всі розмови про єдність будуть не щирими. Це свідчить про те, що і в парламенті, і у фракції є здоровий глузд", - сказав Порошенко.

Він підкреслив, що останнім часом країна, її громадяни доклали багато зусиль для збереження цілісності держави, тож, незважаючи на заслуги Барни, який брав участь у бойових діях, був поранений, такі дії, як він продемонстрував сьогодні у Верховній Раді, не мають залишатися поза увагою.

"Нам не можна дозволити нікому розхитати країну, не можна поставити під сумнів нашу єдність. Ми дуже багато зробили для того, щоб зберегти демократію", - наголосив глава держави.

Як повідомлялося раніше, сьогодні під час виступу у Верховній Раді прем’єр-міністра Яценюка Барна, який збирає підписи за висловлення недовіри уряду, підійшов до трибуни і подав Яценюку букет червоних троянд. Після цього Барна підняв Яценюка і виніс з-за трибуни. До Барни підбігли депутати із фракції «Народний фронт» і почали його бити. До цієї бійки приєднались депутати з «БПП».

Пізніше прес-секретар фракції «БПП» Тарас Пастушенко заявив, що фракція виключила Барну зі свого складу у зв'язку із сьогоднішнім інцидентом на засіданні парламенту. Разом з тим Барна заявив, що сам вийшов з лав фракції «БПП».

Члени Комітету Верховної Ради з питань регламенту та організації роботи парламенту ухвалили рішення рекомендувати ВР позбавити Барну права брати участь у 5 пленарних засіданнях через інцидент з Яценюком і провокацію бійки між депутатами.

Росіяни прорвалися й контролюють частину Очеретиного, - речник ОСУВ "Хортиця"

субота, 27 квітень 2024, 20:46

Речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин увечері в суботу, 27 квітня 2024 року, підтвердив утрату контролю над "частиною" селища Очеретине Покровського району Донецької області. З такою заявою він виступив в етері телеканалу "Ми - Україна", передають Патріо...

Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначена Офісом президента людина, - депутатка Європарламенту фон Крамон

субота, 27 квітень 2024, 20:05

Депутатка Європарламенту Віола фон Крамон висловила стурбованість розподіленням повноважень в українському парламенті, заявивши, що насправді Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначений Офісом президента Штучний. Про це вона заявила в інтерв'ю "І...