Затягнути пояси: Порошенко підписав закон про урізання соцвидатків

У пояснювальній записці до документа наголошується, що реалізація законопроекту сприятиме збалансуванню Державного бюджету України, а також ефективному та раціональному використанню бюджетних коштів".

Ілюстрація:www.5.ua

Президент України Петро Порошенко підписав закон, що передає обов'язки фінансування державних соціальних витрат на рівень місцевих бюджетів, який скорочує їх розмір, а також підсилює контроль за їх одержувачами. Про це повідомляє прес-служба Верховної Ради України, передають Патріоти України.

Законопроект №3628 Верховна Рада прийняла 24 грудня 2015 за основу і в цілому, а 31 грудня він був повернутий до парламенту з підписом Президента України. Закон продовжує дію норми про невиплату пенсій працюючим депутатам, прокурорам, суддям та іншим високопоставленим чиновникам до кінця 2016 року, а максимальний розмір призначення нових пенсій встановлює на рівні 10740 гривень.

Також документ вносить зміни до закону "Про банки і банківську діяльність" щодо того, що інформація про юридичних та фізичних осіб розкривається банками Міністерству фінансів України за його письмовим запитом під час бюджетного процесу з метою проведення верифікації та перевірки достовірності інформації, представленої фізичними особами для нарахування та отримання соціальних виплат, пільг, субсидій, пенсій, заробітних плат, інших виплат, здійснюваних за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів.

Крім того, законом урізуються соціальні витрати бюджету. Зокрема, змінюється порядок безкоштовного харчування дітей у школах. Так, дітей-інвалідів будуть безкоштовно годувати лише в 1-4 класах замість усього періоду навчання. Також у 1-4 класах безкоштовне харчування, яке до сьогоднішнього дня надавалося всім дітям, передбачено лише для дітей з малозабезпечених сімей.

"Реалізація законопроекту сприятиме збалансуванню Державного бюджету України, а також ефективному та раціональному використанню бюджетних коштів", - наголошується в пояснювальній записці до документа.

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...