Зацікавлені у загостренні: На Донбасі російські окупанти розмістили "Гвоздики", "Жаби" та десятки танків

Озброєння та військова техніка з боку збройних формувань Російської Федерації розміщуються з порушенням лінії відведення важкого озброєння.

Російська військова техніка. Фото: соцмережі.

Українська сторона СЦКК зазначає, що дії окупаційної адміністрації і збройних формувань Росії демонструють зацікавленість у подальшому загостренні конфлікту. Українська сторона СЦКК повідомляє, що російсько-окупаційні війська продовжують грубо порушувати визначені Мінськими домовленостями вимоги щодо відведення важкого озброєння. Про це йдеться у повідомленні ООС у Facebook, передають Патріоти України.

«За даними звіту СММ ОБСЄ, який опубліковано 04 лютого, моніторинг відведення озброєння, передбачений Меморандумом, а також Комплексом заходів і Доповненням до нього, свідчить, що озброєння та військова техніка з боку збройних формувань Російської Федерації розміщуються з порушенням лінії відведення важкого озброєння. Так, 01 лютого БПЛА СММ зафіксував озброєння, розміщене з порушенням ліній відведення - дві самохідні гаубиці (2С1 «Гвоздика», 122 мм) і чотири буксирувані гаубиці (Д-30 «Жаба», 122 мм) поблизу селища Біле (на захід від Луганська)», - йдеться у повідомленні.

БПЛА міжнародних спостерігачів зафіксував також чотири самохідні гаубиці (2С1), дванадцять буксируваних гаубиць (Д-30) і, ймовірно, шість протитанкових гармат (МТ-12 «Рапіра», 100 мм). Крім того, в тому ж районі, але біля селища Круглик, спостерігачі місії виявили двадцять один танк окупантів (одинадцять Т-72 і десять Т-64). А двадцять дев’ять танків (десять T-72 і дев'ятнадцять T-64) – неподалік Білого.

З боку російсько-окупаційних військ також продовжуються факти відсутності озброєння в місцях постійного зберігання за межами відповідних ліній відведення в непідконтрольному владі України районі Донецької області. Зокрема, 2 лютого спостерігачі СММ в черговий раз зазначили, що там досі бракує двадцяти трьох танків, дев’яти мінометів та п’ятнадцяти протитанкових гармат (МТ-12). Українська сторона СЦКК зазначає, що подібні дії окупаційної адміністрації і збройних формувань Російської Федерації в черговий раз демонструють небажання дотримуватись Мінських домовленостей щодо відведення озброєння по всій лінії розмежування сторін та про зацікавленість в подальшому загостренні конфлікту.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...