"Завдання - звільнити Крим": У Держдумі РФ влаштували істерику через наступ України

У нелегітимній Держдумі РФ заявили про створення в Україні нового батальйону "Хайтарма", завданням якого є звільнення анексованого півострова Крим. В Україні цю інформацію спростували. Про формування "Хайтарма" виданню "РИА Новости" заявив російський депутат Руслан Бальбек, який сказав, що про це йому стало відомо з оперативних і відкритих джерел, повідомляють Патріоти України.

Бельбек наголосив, що за створенням батальйону стоять представники екстремістської та забороненої в Росії організації "Меджліс кримськотатарського народу". Головним організатором у Держдумі назвали народного депутата України, одного з лідерів кримськотатарського народу Мустафу Джемілєва.

У свою чергу Джемілєв спростував дану інформацію. "Це фейк. Я не чув про такий батальйон. Вони від нудьги час від часу вигадують такі небилиці. Навіть якщо і щось би створювалося, то створювалося на території суверенної держави Україна. От якби у Криму створювався, була б якась логіка говорити, що недобре це, неправильно. А ми у своїй державі створюємо що хочемо", — заявив народний депутат.

Втім, Джемілєв згадав, що ідея створення приватної армії, яка переважно буде орієнтована на Крим, раніше виникала у ветерана АТО Ільмі Халімова з позивним "Хайтарма". Але до реалізації справа не дійшла. Мабуть, ця ідея і стала основою для поширення брехливої інформації на території РФ, вважає Джемілєв.

"Людям байдуже, хто конкретно керує": На Далекому Сході РФ в одному з міст скасували вибори мера

четвер, 28 березень 2024, 20:00

Народний Хурал Бурятії скасував прямі вибори мера Улан-Уде. Натомість його обиратиме конкурсна комісія, що складатиметься з депутатів міської ради та призначатиметься губернатором регіону. Про це повідомляє "Сибірський Експрес" та міське ЗМІ "МК в Буря...

"Епідемію абортів має бути припинено": Кирило обіцяє розплодити росіян до 600 млн осіб

четвер, 28 березень 2024, 19:15

За сто років сталого демографічного зростання Росія має довести чисельність населення до 600 млн осіб. Для реалізації такої мети потрібно заборонити аборти, вести пропаганду багатодітної родини та повернути «традиційні для російського народу цнотливіст...