''Завдання звільняти немає'': Командувач ООС здивував заявою по Донбасу

Перед українськими військовими у зоні проведення операції Об'єднаних сил не стоїть завдання просунутися по лінії зіткнення або звільнити будь-якої населений пункт. Як зазначив командувач ООС Сергій Наєв, пріоритетом є збереження життя і здоров'я цивільних та бійців, повідомляють Патріоти України.

При цьому він наголосив, що взяття під контроль населених пунктів на Донбасі залежить від військової обстановки. "Якщо буде загроза населенню і воїнам ООС, то будуть і відповідні рішення. Але просування до лінії зіткнення не є пріоритетом. Пріоритет — збереження життя і здоров'я цивільних та бійців", — пояснив він.

Наєв також нагадав, що мета ООС — звільнення всієї окупованої Росією території на сході України. "Президент наголосив, що це можна зробити тільки політико-дипломатичним шляхом... Об'єднані сили готові до різних видів військових дій, але поки у військових не стоїть завдання звільнити Дебальцеве чи інший населений пункт", — пояснив генерал-лейтенант. Він зазначив, що головне — стабілізувати ситуацію на лінії зіткнення і гарантувати безпеку для розвитку Донецької та Луганської областей.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...