Збили? Біля узбережжя Сирії зник літак Міноборони РФ

У понеділок, 17 вересня, пізно ввечері над Середземним морем за 35 км від узбережжя Сирії зник літак Іл-20 Міноборони Росії, на борту якого перебували 14 військовослужбовців, повідомляють Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони РФ.

"Позначка Іл-20 на радарах управління авіацією зникла в ході атаки чотирьох ізраїльських літаків F-16 по сирійських об'єктах у провінції Латакія", - заявили у відомстві. "Приблизно в цей же час були зафіксовані пуски ракет із французького фрегата "Овернь", який перебуває у тому ж районі", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що командування авіабази Хмеймім організувало пошуково-рятувальну операцію. Водночас американський телеканал CNN, посилаючись на джерела в уряді США, знайомі з ситуацією, повідомляє, що російський Іл-20 був збитий сирійською протиповітряною артилерією при спробі відбити ракетний обстріл з боку Ізраїлю.

Інше джерело підтвердило CNN, що Ізраїль атакував територію Сирії ракетними ударами. Як передає Reuters, за непідтвердженими даними, серед цілей ізраїльського обстрілу був дослідницький інститут в Латакії. Ізраїль офіційно не підтвердив факт обстрілу сирійської території.

Є важливий момент: Командир пояснив, чим замінити демобілізацію в Україні, і чому вона не потрібна до завершення війни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" полковник Павло Паліса виступив проти демобілізації до кінця війни. Військовий вважає, що набагато важливіше отримати можливість частіше проводити ротації для відновлення боєздатності підрозділі...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....