Здавав державні інтереси: Слідство з'ясувало, куди пішли гроші, взяті Януковичем в борг у Путіна

Янукович пустив кредит на виплати бюджетникам, щоб утримати себе в кріслі президента.

Ілюстрація:smigid.com.ua

Екс-президент Віктор Янукович і його оточення були змушені продавати державні інтереси України в інтересах РФ, оскільки скарбниця була розграбована, і без російської підтримки Янукович позбувся б влади ще наприкінці 2013 року. Про це заявив в ефірі програми Шустер LIVE головний військовий прокурор України Анатолій Матіос, передають Патріоти України.

"Ця вся компанія була приречена розвернутися в інтересах сусідньої держави і здавати, продавати державні інтереси", – зазначив він.

За словами головного військового прокурора, в матеріалах по кримінальних справах бізнесмена Сергія Курченка і екс-міністра доходів і зборів України Олександра Клименка слідство з'ясувало, куди пішли гроші російського кредиту, взятого в грудні 2013 року.

"Ми досліджували через казначейство, через інші інструменти, куди ж поділися 3 млрд. дол., узяті в борг у Росії, які прийшли вже під час революції... Більше 800 млн дол. були одразу, навіть без заходу в Україну, спрямовані на погашення божевільних боргів з величезними процентними ставками за кредитами України", – розповів він.

Інші гроші, за словами Матіоса, були спрямовані бюджетникам.

"Вдумайтеся, більше 2 млрд. дол. були виплачені всім бюджетникам, всім, хто мав відношення до влади, щоб влада встояла. Не було б цього кредиту, революція закінчилася б до Нового року без крові. Але вливання і підтримка тих, кого патологічно грабувала держава, дала їм можливість ще протягнути і привести до трагічних подій", – підкреслив він.

Матіос додав, що безліч справ, які розслідуються прокуратурою стосовно оточення Януковича, можуть звести в одну справу про державну зраду.

Виправдовував агресію РФ: СБУ прийшла з обшуками до митрополита УПЦ МП Луки

середа, 1 травень 2024, 9:59

Служба безпеки України проводить обшуки в митрополита УПЦ МП Запорізького та Мелітопольського Луки, в миру - Андрій Коваленко, передають Патріоти України. Джерело: співрозмовник "Української правди" в спецслужбі. Деталі: Слідчі дії відбуваються зранку ...

Росія перекинула батальйони до кордону з Сумщиною: Жданов оцінив, чи існує загроза наступу

середа, 1 травень 2024, 9:57

Навіщо Росія перекинула військових та чи становлять вони загрозу для нас, у коментарі сайту ТСН.ua розповів військовий експерт Олег Жданов, передають Патріоти України. За його словами, чотири батальйони “не роблять погоду” на оперативному напрямку — це...