Здоров'я у російських катівнях і без того підірване: Сенцов оголосив безстрокове голодування

Умовою припинення голодування режисер назвав звільнення всіх українських політв'язнів, які перебувають на території РФ.

Олег Сенцов. Фото:РБК

Український політв'язень Олег Сенцов оголосив голодування і вимагає відпустити всіх українців, які утримуються в Росії і Криму. Про це повідомила двоюрідна сестра Сенцова Наталія Каплан, передають Патріоти України з посиланням на Громадське.

"Я, Сенцов Олег, громадянин України, незаконно засуджений російським судом і перебуваю в колонії м. Лабитнангі, оголосив безстрокове голодування з 14 травня 2018 року. Єдиною умовою його припинення є звільнення всіх українських політв'язнів, які перебувають на території РФ. Разом і до кінця! Слава Україні", - написав Сенцов у своїй заяві.

Політв'язень повідомив своєму адвокату, що готувався до такого кроку два місяці, відмовляючись від передач та готуючи фізично свій організм.

Адвокат Дмитро Дінзе в свою чергу попередив підзахисного про всі можливі наслідки, в тому числі, незворотні для здоров'я. Але Сенцов заявив, що готовий померти, якщо його вимоги не будуть виконані.

"Я не можу підтримати Олега в цьому. Мені здається, це нерозумно і від голодування більше шкоди, ніж користі. Дуже страшно за нього. Олег 4 роки в пекельних умовах, без вітамінів, без сонця, без нормального харчування, під страшним психологічним тиском.

Цей його крок змушує нервувати, але я знаю Олега і знаю, що він не відступить. Мені залишається тільки сподіватися, що він витримає і досягне поставленої мети", - сказала сестра Сенцова.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...