Зеленський незабаром поверне? В Україні арештовують активи Коломойського

У ході проведення досудового розслідування встановлено, що службові особи "ПриватБанку" протягом 2014 року видали кредити 42 суб'єктам господарювання, підконтрольним групі "Приват".
Ігор Коломойський. Фото: Рейтерс.

Печерський районний суд міста Київа наклав арешт на майно ПАТ "Марганецький гірничо-збагачувальний комбінат", ПАТ "Орджонікідзевський гірничо-збагачувальний комбінат", ПАТ "Дніпроазот", ПАТ "Нікопольський завод феросплавів" та інших підприємств, підконтрольних колишнім власникам "ПриватБанку". Про це йдеться у рішенні суду від 10 лютого 2019 року, передають Патріоти України.

Рішення ухвалено у справі про заволодіння службовими особами "ПриватБанку" державними коштами, виділеними як стабілізаційні кредити та рефінансування, на суму понад 19,7 млрд грн.

У ході проведення досудового розслідування встановлено, що службові особи "ПриватБанку" протягом 2014 року видали кредити 42 суб'єктам господарювання, підконтрольним групі "Приват", під заставу майнових прав на товар в сумах від 18 до 73 млн доларів.

"Однак поставка товарів до цього часу не відбулася. Грошові кошти в строки, передбачені договорами, не повернуті. Майнові права на неотриманий товар, якими володіє ПАТ КБ "Приватбанк", не забезпечив погашення кредитів та повернення коштів до банківської установи", - йдеться в ухвалі суду.

У результаті у 2016 році держава в особі Міністерства фінансів України з метою уникнення дестабілізації фінансового ринку мусила за рахунок бюджетних коштів у сумі 116 млрд грн здійснити націоналізацію "ПриватБанку", що призвело до тяжких наслідків, зазначається в рішенні.

"Від божевільних можна чекати чого завгодно": Черник пояснив, чому не варто боятися наступу Росії з Придністров'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:48

Алогічна поведінка Російської Федерації у контексті агресії проти України не дозволяє повністю виключити вірогідності, що загарбники спробують почати наступ на нашу державу з території тимчасово окупованого Придністров'я. Однак якщо це й станеться, осо...

"Завдання зробити так": В Україні розглядають можливість не всі ділянки фронту прикривати людьми, - експерт

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:44

Експерт розповів, які технологічні рішення можуть бути впроваджені, аби військові могли перебувати на відстані у бліндажах та керувати боєм за допомогою автоматизованих систем, передають Патріоти України. Керівник Центру військово-правових досліджень, ...