Зеленський проходить у другий тур: Соціологи дізналися, за кого готові проголосувати українці на виборах (інфографіка)

Відповідно до нових результатів опитування громадян України, шоумен та ведучий Володимир Зеленський має шанс пройти до другого туру президентських виборів 2019 року. Такі результати опитування оприлюднила соціологічна група "Рейтинг", повідомляють Патріоти України.

Зокрема, 42% респондентів зазначили, що на майбутніх парламентських виборах шукатимуть альтернативу серед нових партій, 38% – сказали, що голосуватимуть за парламентські політичні сили. При цьому 61% людей вважає, що вибори-2019 не будуть чесними. Протилежна думка - у 16%.

Майже половина респондентів (44%) вважають, що президентом має стати нова людина навіть без досвіду державного управління, інша половина (43%) - що очолити країну має кандидат зi значним досвідом керування країною.

Щодо президентського рейтингу, то його лідером стала Юлія Тимошенко (13,2%), а друге місце посів Володимир Зеленський (7,8%). П'ятірку замикають Петро Порошенко (6,8%), Анатолій Гриценко (6,6%) та Юрій Бойко (5,7%).

П'ятивідсотковий бар'єр вдалося подолати Вадиму Рабіновичу (5,4%), Олегу Ляшку (5,2%) та Святославу Вакарчуку (5%).

Іншого кандидата у президенти хотіли б бачити 4,9% опитаних, 17% людей важко відповісти, а ще 12,6% - не збираються брати участі у виборах.

Рейтинг "другого вибору" показує, що теоретично Гриценка, Тимошенко та Зеленського могли б ще підтримати до 5% опитаних за умови, якщо їхній основний фаворит не братиме участі у виборах. Вакарчука за таких умов могли б підтримати ще 4,4% виборців, Рабіновича – 3,8%, Садового – 3,4%, Ляшка – 2,8%, Наливайченка – 2,2%, Шевченка – 2,2%.

Перший щабель антирейтингу закріпився за Порошенком (50%), на другій та третій сходинці з великим від нього відривом розмістилися Ляшко (26%) та Тимошенко (25,8%). У Бойка та Рабіновича цей показник становить 23,6% та 16,2% відповідно.

Найменший антирейтинг у Романа Безсмертного (2%), Олександра Шевченка (2%), Валентина Наливайченка (3,4%) та Андрія Садового (3,8%).

Аудиторія: населення України від 18 років і старші. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність: 2500 респондентів. Особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,0%. Терміни проведення: 10-18 вересня 2018 р.

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:00

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...