Зеленський виходить до другого туру? Соціологи оприлюднили дані нового опитування українців щодо виборів (інфографіка)

Лідер студії "Квартал 95", сатирик Володимир Зеленський посідає друге місце у президентському рейтингу. Про це свідчать дані соціологічного дослідження щодо електоральних настроїв українців, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології, Центром ім. Разумкова та Соціологічною групою "Рейтинг", повідомляють Патріоти України.

Серед тих, хто визначився з вибором і має намір взяти участь у голосуванні, Зеленського підтримують 11,4%. На першому місці - Юлія Тимошенко (20,7%). Петро Порошенко та Анатолій Гриценко мають приблизно по 10%. Водночас у чинного президента найбільший антирейтинг - у жодному разі за нього не проголосували б 51,4% виборців.

«Володимир Зеленський має досить високий рейтинг запиту на нові обличчя. З вересня ми бачимо активну рекламну кампанію одного відомого телевізійного серіалу. Не можу сказати, що це власне кампанія Зеленського, але вона діє. І ви бачите, що рейтинг зріс до 11%», - зазначив директор соціологічної групи «Рейтинг» Олексій Антипович під час прес-конференції 13 листопада.

Крім цього, за даними дослідження, у разі потрапляння до другого туру Зеленський переміг би Петра Порошенка, набравши 28%, тоді як за чинного президента проголосувало б 15% респондентів. Якщо до другого туру виходять Зеленський та Тимошенко, перевага останньої складає лише 3%.

Свою готовність взяти участь у виборах висловили 47% опитаних. Іще 28% респондентів швидше підуть голосувати. Аудиторія опитування - населення України від 18 років і старші. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність: 10000 респондентів. Дослідження було проведене 19 жовтня – 2 листопада методом особистого формалізованого інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 1,0%.

У Харківській області дрон окупантів влучив у машину волонтерів – ОВА

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:28

26 квітня безпілотник, скерований армією країни-агресора Росії, атакував цивільний автомобіль у Харківській області. Про це голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив у Telegram, передають Патріоти України. За його словами, інцид...

Приборкання Шольця: США після надання Україні далекобійних ATACMS підштовхне Берлін до позитивного рішення щодо Taurus, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:22

США хочуть, щоб передача ATACMS Україні, спонукала Німеччину надати Києву Taurus. Про це повідомляє "Європейська правда". Зазначається, що про це заявив неназваний високопосадовець оборонного відомства США. Він також зазначив, що рішення про надання Ta...