Зґвалтування чоловіків та жінок, примушення до проституції, кастрація: Спостерігачі виявили страшні факти утримання українських полонених в ОРДЛО

​На окупованій бойовиками незаконних збройних формувань території Донецької та Луганської областей правозахисники виявили 22 незаконні в'язниці.

Про це повідомляє видання "Радіо Свобода" з посиланням на дані дослідження "Війна без правил: гендерно обумовлене насильство, пов'язане зі збройним конфліктом на сході України", зазначають Патріоти України.

"Основним джерелом тих цифр, які наводяться в звіті, є інтерв'ю з тими особами, які піддавалися насильству або на власні очі бачили це насильство. Ми опитали понад 300 осіб. З них 205 було цивільних: 49 жінок і 156 чоловіків. Приблизно третина - це були військові, як чоловіки, так і жінки. З цього масиву ми відібрали 76 інтерв'ю, в яких люди говорять про факти гендерно зумовленого насильства. 61 особа - безпосередньо постраждали, вони говорили про себе в місцях несвободи", - розповів голова Східноукраїнського центру громадських ініціатив Володимир Щербаченко.

У цілому в звіті проаналізували насильство в місцях несвободи, при перетині лінії розмежування, а також в територіальних громадах в зоні збройного конфлікту.

Уточнюється, що в місцях несвободи жертвами сексуального насильства ставали як жінки, так і чоловіки. Вдалося ідентифікувати такі форми насильства: згвалтування, примушення до проституції, тортури з використанням сексуального насильства, спроба кастрації, загрози вчинення сексуального насильства щодо членів сім'ї. Крім того, люди, що перебували в місцях несвободи, ставали свідками насильства щодо інших осіб.

Особливу жорстокість бойовики проявляли до представників ЛГБТ, йдеться в дослідженні.

Як повідомлялося раніше боєць-снайпер Віталій Олійник, який побував в полоні бойовиків "ДНР", заявив, що терористи використовували найбільш низькі методи цькування, залякування і тортур.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...