Журба окупантів: Оновлений БТР-4 з посиленим захистом запускають у серійне виробництво (відео)

БТР-4 – оновлена модифікація бронемашини з підсиленим корпусом. Завдяки додатковій броні вдається краще захистити екіпаж.
Оновлений БТР-4. Фото: uprom.info.

В Харкові запускають серійне виробництво оновленого БТР-4, передають Патріоти України.

Не реанімовувати старе, а закупати для армії нове – такі плани Міноборони. Машину доопрацювали вже з огляду на досвід бойових дій на сході. Серед правок – посилений корпус. Раніше повноцінне збирання панцерників кульгало через брак потужностей. Тепер переобладнали кілька додаткових цехів. Результат обіцяють уже цього року.

БТР-4 – оновлена модифікація бронемашини з підсиленим корпусом. Завдяки додатковій броні вдається краще захистити екіпаж. Нині бронетранспортер складає останні кваліфікаційні іспити. Попереду випробування на полігоні.

“Пройшли випробування кульовою стрільбою на полігоні без зауважень, зараз останній етап – пробігом. Ми повинні пробігти близько 500 кілометрів, перевірити мікротріщини та інші характеристики, заявлені по корпусу БТР”, – пояснив в.о. головного інженера ДП “Завод ім. В.О. Малишева” Борис Литвин.

Така бронемашина – розробка харківських конструкторів заводу імені Малишева. Донедавна корпуси для БТР виробник замовляв в іншого підприємства. Тепер виготовлятимуть самі. Для цього держпідприємство забезпечили новим швейцарським та німецьким обладнанням.

“Під час виконання завдань з постачання бронетранспортерів БТР-4 для Міністерства оборони України поставлене питання збільшення обсягів виробництва. Задля додаткового збільшення виготовлення корпусів ці завдання успішно вирішено”, – прокоментував учений секретар ДП “Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. О.О. Морозова” Андрій Богач.

Оновлений БТР стане одним з більш як двох десятків зразків новітньої техніки, якої раніше на озброєнні в армії не було.

“Ми переходимо до нового етапу в розвитку бронетанкової техніки, в розвитку Збройних сил. Це етап будівництва, створення, експлуатації нової української техніки. Нових БТРів, нових ракет, нових танків, нових машин, систем залпового вогню, артилерії. Все це надасть нам можливість захистити себе від агресора”, – заявив міністр оборони України Степан Полторак.

Скільки одиниць новітнього озброєння закуплять цього року для потреб війська, – у Міноборони тримають у таємниці.

Джерело: 5 канал

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...