"Совпадение? Не думаю": Журналісти знайшли зв'язок "кухаря Путіна" з найманцями "Вагнера"

Російські журналісти стверджують, що знайшли зв'язок бізнесмена Євгена Пригожина, близького до президента Росії Володимира Путіна, з бойовиками "приватної військової компанії Вагнера". Про це йдеться в матеріалі російської служби ВВС, повідомляють Патріоти України.

Зокрема, в кінці літа 2018 року в Краснодарському краї з'явилася каплиця пам'яті загиблих в Сирії російських "добровольців". Побудували її поруч з тренувальною базою "ПВК Вагнера".

Місцеві ЗМІ повідомляли, що каплицю побудували "в пам'ять про героїв так званої "ПВК Вагнера", які загинули в Сирії в боротьбі з терористами забороненого в Росії "Ісламської держави".

Також журналісти відзначають, що постамент пам'ятника прикрашений Окопна хрестом - одним із символів "ПВК Вагнера".

Ділянкою, на якому побудована каплиця, володіє петербурзька фірма "Ексклюзив технолоджі". За даними журналістів, вона пов'язана з відомим бізнесменом Євгеном Пригожиним. Саме його ЗМІ пов'язують з організацією та фінансуванням "ПВК Вагнер".

Зведенням об'єкта займалася компанія "Мегалайн" Пригожина. Один з колишніх менеджерів "Мегалайн" розповів журналістам, що всіх причетних до будівництва змушували підписувати документи про нерозголошення і що "Ексклюзив технолоджі" – "лише одна з прігожінских юридичних осіб".

Крім того, видання розповідає про фірму "Контур", яка теж може бути пов'язана з Пригожиним. У лютому 2015 року вона закупила ліки.

"У розпал кровопролитних боїв за місто Дебальцеве Донецької області компанія придбала бинти, шприци, антибіотики та інші препарати загальною вартістю 87 тисяч рублів. У січні-лютому 2015 року "Контур" витратив 10 млн рублів на автозапчастини та паливо в Краснодарському краї", – йдеться в матеріалі.

Як повідомлялося, бойовики російських приватних військових компаній та ветерани збройних сил і бойових дій попросили Міжнародний кримінальний суд порушити справу проти організаторів ПВК.

Російські бойовики стверджують, що з найманцями укладають договори, "юридично неспроможні, що не регламентують роботу в умовах бойових дій".

Представники російських приватних військових і охоронних компаній і їх родичі повідомляють про причетність до бойових дій на Донбасі, в Сирії, Лівії, Центральноафриканській Республіці, Габоні, Північному і Південному Судані, Ємені та інших країнах Азії і Африки.

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...

Торгував із олігархом Курченком: У США суд виніс вирок бізнесмену, який порушив санкції

субота, 20 квітень 2024, 13:43

У США бізнесмена Джона Кана Унсалана (він же Хуррем Кан Унсалан) засудили до шести років ув'язнення за порушення санкційного режиму. Він визнав, що вів торгівлю з проросійським олігархом з України Сергієм Курченком та підконтрольними йому компаніями. П...