З'явилися нові подробиці підготовки Об'єднавчого собору

Об'єднавчий собор може тривати від кількох годин до кількох діб, але є сподівання на "оптимістичний сценарій". Про це йшлося на брифінгу заступника голови Адміністрації президента Ростислава Павленка, повідомляють Патріоти України.

"Є оптимістичний сценарій і я дуже сподіваюся саме на нього. Це залежить від архієреїв у ті дні, які залишилися (до собору 15 грудня - ред.)", - сказав посадовець.

На соборі мають ухвалити статут єдиної церкви в Україні та обрати предстоятеля, якому і вручать томос. Представники церков готують свої пропозиції, які ляжуть в основу статуту автокефальної церкви.

"Головне - говориться про незалежну автокефальну церкву без обмежень і компромісів, без залежності, включно зі Вселенським патріархом. Архієреї представлять тексти до статуту, пропозиції будуть сформульовані і спрямовані на те, щоб вони вплелися в тіло томосу", - розповів Павленко.

Наразі на представників українських церков чекають насичені дні і результат буде на Соборі, сказав заступник голови АП.

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...