"Злили легітимного": Поплічники Януковича дали проти нього свідчення, виплативши Україні 152 млн грн

ГПУ просить уряд розділити стягнені кошти між сім'ям героїв Небесної сотні та загиблих бійців АТО.

Віктор Янукович. Фото:iac.org.ua

Частина учасників злочинної організації екс-президента Віктора Януковича cвідчили проти колишніх керівників держави. Про це повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос, передають Патріоти України з посиланням на Gаzeta.ua.

"Члени злочинної організації Януковича, зокрема колишній перший заступник глави Міністерства доходів та зборів генерал Головач та заступник міністра економіки в уряді Азарова Сухомлин, повністю визнали свою вину, дали викривальні свідчення щодо горизонталі злочинної організації і вертикалі з наданням безпосередніх прямих свідчень на керівництво злочинної організації - це колишній президент і всі, хто йому підпорядковувалися. І сплатили до державного бюджету за вироком суду 152 мільйони гривень", - сказав Матіос.

Свідчення стосуються не лише екс-чиновників, які втекли з України, а й тих, які залишилися в країні. За його словами, ГПУ просить уряд розділити стягнені кошти між сім'ям героїв Небесної сотні та загиблих бійців АТО.

"Члени бюджетного комітету одноголосно проголосували (звернення. - ред) до прем'єр-міністра з метою, щоб 152 мільйони гривень, стягнуті з членів злочинної організації Януковича, як профіцит і непередбачувані доходи бюджету, розподілили між родинами членів Небесної сотні - це 106 осіб, і родичами вбитих військовослужбовців, які загинули за період проведення АТО - це 3150 людей", - зазначив Матіос.

За попередніми підрахунками, кожна сім'я зможе отримати одноразово понад 46 тис. грн.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...