"Зливала" патріотів "гібридам": Українські військові затримали небезпечну поплічницю бойовиків "ДНР" (відео)

Співробітники військової контррозвідки Служби безпеки зі складу Об’єднаних сил у взаємодії з поліцією затримали учасницю незаконних збройних формувань окупованого Донецька, яка переховувалась на мирній території України. Про це у Facebook повідомляє прес-служба Операції об'єднаних сил, повідомляють Патріоти України.

Зазначається, що 43-річна мешканка Слов’янська в 2014 році разом із чоловіком добровільно приєдналася до так званого "ополчення Новоросії".

В ООС повідомляють, що під керівництвом бойовиків, один з яких мав позивний "Хміль", виявляла патріотично налаштованих громадян України та доправляла їх до комендатури бойовиків окупованих районів Донецької області. Пізніше вона самовільно залишила "службу".

Сама жінка розповіла правоохоронцям, що під впливом проросійсько налаштованих сусідів та родичів її зацікавили "ідеї створення Новоросії", після чого вони з чоловіком подалися на найближчий блокпост бойовиків.

Вона зазначила, що до її обовязків входила перевірка документів та транспортних засобів, а також "інші дії щодо громадян, які були негативно налаштовані до "ДНР"". За її словами, грошей за "службу" не платили.

Також колишня поплічниця бойовиків додала, що вона кається через те, що вчинила. В ООС повідомили, що відносно жінки відкрито кримінальне провадження та оголошено про підозру за ст. 260 Кримінального кодексу України – "Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань".

Хоче влаштувати торг? Шредер заявив, що його дружба з Путіним може допомогти закінчити війну

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:44

Колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер вважає, що його давні добрі стосунки з російським диктатором Володимиром Путіним можуть посприяти закінченню війни в Україні. Слова Шредера у четвер, 28 березня, наводить Deutsche Welle, передають Патріоти Укра...

Стефанчук розповів, як довго Рада може розглядати закон про мобілізацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:30

Верховна Рада може розглядати законопроєкт про мобілізацію в сесійній залі впродовж одного - кількох тижнів, якщо народні депутати наполягатимуть на всіх правках, за відсутності цього - розглянуть швидше, заявив голова ВР Руслан Стефанчук у коментарі ...