Знов обідрати державу на сотні мільярдів гривень: З'явилась інформація, як Коломойський і Боголюбов повернуть собі "ПриватБанк"

З 2016 року Нацбанк задля порятунку фінансової системи і курсу гривні у збанкрутілого "монстра" влив більше 150 млрд гривень. Адже екс-власники вивели майже всю ліквідність закордон, сподіваючись на нові запозичення від держави в надуту "бульбашку"

Олігархи Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов мають намір повернути собі «ПриватБанк», довівши в суді нібито незаконність націоналізації фіну станови, повідомляють Патріоти України з посиланням на Telegram-канал The Newsroom.

Колишні власники «ПриватБанку» вже подали позов проти уряду до Господарського суду Києва з метою довести недійсність націоналізації, проведеної в 2016 році.

«Рішення про націоналізацію, як відомо, приймав екс-міністр фінансів Олександр Данилюк, який ще рік тому обурювався долею нещасних платників податків після докапіталізації на 148 млрд гривень спустошеного Коломойським банку, а тепер оббиває передвиборні пороги кандидата Зеленського», - йдеться в повідомленні The Newsroom.

Перше слухання у суді вже відбулося і позивачам дали термін на збір доказів, оскільки вони навіть не надали елементарно угоди, на якій ґрунтується позов.

За інформацією журналістів, Господарський суд прийме рішення на користь олігархів і відновить їх у реєстрі юр- і фізосіб, як власників фінустанови. Це пов'язано з тим, що заступник голови Верховного Суду і керівник касаційного Госпсуду Богдан Львів є другом юриста Коломойського Андрія Богдана, який також керує виборчою кампанією Володимира Зеленського.

«Однак джерела вважають, що Львів вступить в цю гру вже на стадії касації, а до того - рішення будуть прийматися за допомогою грошових « аностів» суддям першої та другої інстанції», - стверджують журналісти.

Джерела, близькі до олігарха, кажуть, що Коломойський хоче повернути собі «ПриватБанк» за всяку ціну.

Нагадаємо, колишні акціонери «ПриватБанку» Коломойський і Боголюбов визнали заподіяння збитків банку в розмірі 248 мільйонів доларів.

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...