Знову - за грати? У Раду надійшло подання ГПУ на Савченко

Документ надійшов ще ввечері, 15 березня. Комітет ще не визначився, коли буде розглядати документ

Фото: ЖЖДо Комітету ВР з питань регламенту і організації роботи Ради надійшло подання ГПУ про притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешту народного депутата Надії Савченко, повідомляють Патріоти України.

"Чекаємо інформацію від голови Верховної Ради, що направлено подання народному депутату Савченко, і потім комітет буде визначатися, коли призначати дату засідання", - зазначила керівник секретаріату комітету Марія Нехоца.

У свою чергу, перший заступник голови комітету Володимир Арешонков зазначив, що наступне засідання комітету заплановане на середу, 21 березня, і на ньому, можливо, буде розглядатися таке подання ГПУ.

"Після того, як подання буде відправлено народному депутату Савченко, у неї буде 5 днів на те, щоб надати письмові пояснення... Орієнтовно комітет зможе розглянути подання на наступному тижні, за планом наступне засідання комітету в середу (21 березня - ред.). Якщо Савченко отримає сьогодні всі матеріали, то в середу ми вкладаємося в терміни, і тоді таке засідання комітету може відбутися в середу", - пояснив він.

При цьому він спрогнозував, що парламент в сесійній залі зможе розглянути відповідне подання ГПУ у четвер, 22 березня.

Пекельна картина: ЗСУ показали тіла окупантів біля Часового Яру, які померли за Путіна (відео)

середа, 24 квітень 2024, 16:45

Армія РФ безперервно намагається штурмувати Часів Яр. Так, ЗСУ показали околиці міста, засипані тілами солдатів армії РФ. Про це пише журналіст Юрій Бутусов, передають Патріоти України. "Українські військовослужбовці гидливо обходять трупи, знімаючи ...

"Проблема в тому...": Patriot не можна використовувати для захисту лінії фронту без прикриття іншими ЗРК, - експерт

середа, 24 квітень 2024, 16:22

Системи Patriot не можна використовувати для захисту лінії фронту, не прикриваючи їх іншими зенітно-ракетними комплексами. Такою думкою в ефірі телеканалу FREEДОМ поділився військовий аналітик, ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман, пере...