Запеклі бої тривають: По Авдіївській "промці" гатили з мінометів

Впродовж доби противник періодично обстрілював українські рубежі оборони поблизу Попасної.

Карта. Фото: РНБО

За минулу добу зафіксовано 80 обстрілів позицій ЗСУ. Про це заявив речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Андрій Лисенко на брифінгу, повідомляють Патріоти України.

Луганський напрямок

Тривають бойові дії низької та середньої інтенсивності у Попаснянському та Новоайдарському районах. Впродовж доби противник періодично обстрілював українські рубежі оборони поблизу Попасної, у тому числі й з важкого озброєння. А після заходу сонця провів масований мінометний обстріл позицій сил АТО у Кримському, випустивши понад 50 мін у напрямку наших позицій. У Станиці Луганській бойовики порушили режим тиші минулої доби один раз, провівши короткотривалу збройну провокацію з використанням стрілецької зброї. Трапилося це після першої ночі.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 13 ворожих обстрілів, зокрема 6 – з важкого озброєння.

Донецький напрямок

У Авдіївці та на околицях міста стало набагато спокійніше. Характер обстрілів – епізодичний. З важкого озброєння бойовики застосовували лише міномети, випустивши близько 20 мін під час вранішнього обстрілу промзони.

Далі впродовж доби противник порушував режим тиші у Авдіївці виключно з легкого озброєння.

На світлодарській дузі зафіксовано 4 випадки порушення перемир'я – усі короткотривалі та з використанням стрілецької зброї та гранатометів. Під Горлівкою та в районі Донецького аеропорту обстріли аналогічно носять епізодичний характер. Міномети вчора противник застосовував лише на північних околицях Горлівки та у Невельському.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 27 ворожих обстрілів, зокрема 5 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Тут ситуація залишається майже без змін: кількість випадків порушення тиші складає суму кількості обстрілів на Луганському та Донецькому напрямках обох взятих – а саме 40 обстрілів. Важке озброєння противник застосовує також активніше, ніж на двох інших напрямках. Так, більше 100 мін та 20 артилерійських снарядів випустили сили окупанта у бік українських укріплень на Маріупольському напрямку. Приблизно стільки ж бандформування випустили загалом на двох вищезазначених напрямках.

Артилерію російсько-окупаційні війська застосовували у районі Докучаєвська, де також вчора випустили понад 60 мін. Міномети противник також застосовував у Мар'їнському районі. На східних підступах до Маріуполя, на які приходиться, як і раніше, левова частка ворожих обстрілів, важке озброєння бойовики застосовували рідше.

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...