"Зрада"? Командувач Об'єднаних сил на Донбасі пояснив, які гроші отримує з Криму

Наєв наголосив, що вони з братом "ухвалили спільне рішення щодо заповіту, за яким із часом" він має йому "виплатити половину вартості квартири".

Фото: ЗМІ

Новопризначений командувач Об'єднаних сил (ОС) генерал-лейтенант Сергій Наєв повідомив, що гроші з анексованого Криму отримував від рідного брата, як частину спадку Про це він розповів у інтерв'ю "Укрінформу", повідомляють Патріоти України.

Наєв, зокрема, повідомив, що "народився в 1970 році у місті Могилів-Подільський Вінницької області в родині військовослужбовця". "Мій батько завершив службу на території Криму. Відповідно, з 1995 року він разом із родиною, і мій молодший брат, залишалися в Криму. Ще перед війною, у 2012 році, за часів мирної України, батьки запропонували нам із братом заповісти квартиру. У жовтні 2013 року мій батько помер", – розповів він.

Наєв наголосив, що вони з братом "ухвалили спільне рішення щодо заповіту, за яким із часом" він має йому "виплатити половину вартості квартири". "Жодних угод я з ним не укладав, адже це – родинні справи. Згодом, у 2016 та у 2017 роках він передав мені дві суми, в еквіваленті – по п'ять тисяч американських доларів. Тобто, ці кошти, де факто, не є "дарунком", – зазнався військовий.

"Як законослухняний громадянин, я вказав ці кошти в електронній декларації. Інколи я дзвоню туди, в Крим, щоб, наприклад, поздоровити зі святами, і ці дзвінки ні для кого не є таємницею", – розповів Наєв і додав, що його брат "доросла людина", і за його вчинки на території анексованого півострова він відповідати не може.

"Вважаю, що він, як і мільйони громадян, які залишилися в тимчасово окупованому Криму, є громадянином України. Переконаний, що згодом, завдяки спільним зусиллям нашого народу, Крим повернеться, і він буде українським", – наголосив командувач ОС.

На запитання, чи допускає Наєв можливість шантажу з боку російської влади проти нього та його родини, він зазначив: "Я прийняв присягу на вірність Українському народу, і в мене немає жодних застережень. Я виконаю ті завдання, які поставлені переді мною народом України, Верховним Головнокомандувачем. Проживання членів моєї родини в Криму мене не обтяжує і не зв'язує жодним чином".

Нагадаємо, 18-го січня Верховна Рада ухвалила Закон "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях" (про реінтеграцію Донбасу). Згідно із ним, зокрема, в Україні завершувалася АТО. Їй на зміну прийшла Операція об'єднаних сил. Новий закон суттєво змінював структуру керівництва як військовою операцією, так і на Донбасі загалом.

16 березня президент України Петро Порошенко оголосив про призначення Сергія Наєва керівником Об'єднаних сил, які воюють на Донбасі. У власній декларації Наєв вказав два коштовні подарунки в 2016 і 2017 роках від Максима Наєва. Це гроші – 135 000 і 139 000 гривень.

У 2018 році він задекларував також подарунок на суму 139 743 грн. від вже згаданого Наєва Максима. Водночас Максим Наєв, який цілком може бути родичем нового Командувача сил АТО Сергія Наєва, з'являвся на ефірі телерадіокомпанії "Крим". І там відмітили його посаду: "Керівник групи організації та обліку процесу інвестування ОПФРФ по Республіці Крим".

На сторінці Наєва також вказана держслужба. Тобто, Максим Наєв працює в Криму на окупаційну адміністрацію. У соціальних мережах і ЗМІ вголос почали ставити запитання щодо загадкового Максима Наєва і його зв'язків із Сергієм Наєвим.

Чи буде велика війна: Журналісти Bloomberg описали чотири сценарії відповіді Ізраїлю за атаки Ірану

четвер, 18 квітень 2024, 7:48

Ізраїль обіцяє помститися Ірану за атаку безпілотників і ракет у вихідні. Поки США та Європа закликають до стриманості, Ізраїль зважує свій вибір. Варіанти відповіді Ізраїлю на недавню атаку Ірану варіюються від ударів по ядерних об'єктах до кібератак....

"Навіть якщо усунути чинник військового договору": Захід не захищатиме Україну так само, як Ізраїль, оскільки політично йому це не вигідно, - Ілія Куса

четвер, 18 квітень 2024, 6:39

"Теза про те, що Ізраїль захищають усі, а нас ніхто, не витримує жодної критики, лише відображає рожевий світ, в якому живе частина суспільства", - про це у Фейсбуці пише Ілія Куса, передають Патріоти України. "1. Ізраїль має юридичного союзника, підп...