Зроблено перший крок на шляху до "Плану Маршалла для України" - Порошенко

Європейська народна партія вже схвалила резолюцію для розробки плану підтримки України.


Петро Порошенко. Фото:https://www.ukrinform.ua/Європейська народна партія (ЄНП) схвалила резолюцію про розробку довгострокового плану підтримки України - так званого "плану Маршалла для України". Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив президент України Петро Порошенко, інформують Патріоти України.

"Чудова звістка з Мальти за результатами мого візиту для участі в конгресі Європейської народної партії. Щиро дякую сім'ї ЄНП за схвалення з ініціативи наших литовських партнерів дуже важливої резолюції про розробку довгострокового плану підтримки України, так званого "плану Маршалла для України", - написав глава держави.

Він підкреслив, що ця резолюція є доказом того, що "Європейська народна партія визнала європейську перспективу України і готова в конкретний спосіб допомогти нам досягти цієї стратегічної мети".

"З нетерпінням очікую подальших кроків європейських партнерів по реалізації ідеї створення "плану Маршалла для України" і буду готовий обговорити це питання під час наступних контактів з лідерами інституцій та держав-членів ЄС", - повідомив президент.

Порошенко також висловив ЄНП вдячність за чітке засудження триваючої агресії Російської Федерації проти України.

"Високо ціную підтверджену в резолюції тверду підтримку незалежності, суверенітету і територіальної цілісності нашої держави з боку Європейської народної партії, а також рішучість продовжувати політику невизнання спроби анексії Криму та здійснення санкційного тиску на Росію до повного виконання Мінських угод і відновлення контролю України над російсько-українським державним кордоном. Повністю поділяю чітку обумовленість подальшої нормалізації відносин між Європейським Союзом і Росією з припиненням російської агресії проти України", - підкреслив президент.

Він нагадав, що в своєму виступі на Конгресі вже заявляв про те, що "без миру і стабільності в Україні не може йти мови про безпечне і процвітаюче майбутнє Європи. Ми повинні об'єднати наші зусилля для повернення Донбасу і Криму в Україну і для вигнання російського агресора з України".

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...