"Зробимо все, щоб вони не працювали", - Гройсман про Siemens в окупованому Криму

Прем'єр Володимир Гройсман заявив, що українська сторона вживає всі можливі заходи для того, щоб чотири турбіни німецької компанії "Siemens", які були обманним шляхом завезені Росією до окупованого Криму, ніколи там не працювали.

Володимир Гройсман

Про це він сказав у Верховній Раді під час години запитань до уряду, передають Патріоти України.

Перед цим депутат Рефат Чубаров запитав, що уряд робить для того, щоб унеможливити роботу німецьких турбін на території окупованого півострову.

"Ми вживаємо дії по всіх напрямках, дипломатичних і інших каналах, для того, щоб блокувати їх роботу і вимагати реакції для введення додаткових санкцій до країни-агресора", - сказав Гройсман.

Він зазначив, що скандал, який відбувається наразі довкола цих турбін, затверджує те, що санкційна політика по відношенню до Росії діє.

У свою чергу міністр закордонних справ Павло Клімкін додав, що неодноразово звертався з цього приводу до керівництва німецького уряду, європейського Союзу та безпосередньо до "Siemens".

"Я зустрічався з керівництвом "Siemens" і ми скоординовано намагалися перебити це шляхом подачі відповідних судових позовів і зараз продовжуються судові розгляди щоб турбіни, які були завезені до окупованого Криму обманним шляхом не працювали там", - сказав міністр.

За його словами, він отримав від керівництва "Siemens" та від німецького уряду обіцянки, що вони готові діяти і політичним, і судовим шляхом, щоб цьому запобігти.

Опублікував: Олег Устименко

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставку Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...

"Коли ти сидиш, скажімо, в Петербурзі": Буданов спрогнозував новий наступ росіян та назвав умову закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:45

Вже у червні Росія може почати великий наступ, щоб спробувати захопити всю територію Донецької та Луганської областей. Після цього росіяни зосередяться на президентських виборах у Сполучених Штатах Америки та їхніх наслідках. Так вважає очільник Головн...