Зробити "бандерівцем" і вигнати з країни: Найбагатший депутат Польщі пропонує земляку-активісту емігрувати геть за його жінкою, котру вислали в Україну

​Скандал з польсько-українською родиною вчергове підтвердив небезпідставність критики нинішнього режиму у згортанні демократичних цінностей на користь авторитаризму, через що ЄС критикує Варшаву та запроваджує санкції​

Марек ЯкубякТе, що в теперішній Польщі, де владу утримують ультраправі наростають проблеми зі свободою слова та правами опозиції свідчать останні події з розправою над родиною Крамека-Козловської за допомогою спецслужб. Показовою також є позиція одного з речників режиму, місцевого олігарха пана Якубяка, зазначають Патріоти України.

Так польський депутат фракції Kukiz'15 Марек Якубяк закликав голову ради фонду "Відкритий діалог" Бартоша Крамека - активіста, чию жінку днями депортували до України, їхати з країни за нею.

Коли з'явилося рішення про депортацію Козловської, Якубяк написав у своєму Twitter: "Бувай, Крамеку, твоє місце біля дружини, я так думаю".

"Якщо жінку пана Крамека вислали з Польщі, то його місце поруч з дружиною. Так я розумію сім'ю. Людина, яка закликає або пише інструктаж, як повалити законно діючий в Польщі уряд, не викликає у мене й грама розуміння. Цей фонд працював на шкоду республіці", – переконаний депутат.

Якубяк - найбагатший депутат, власник пивоварних заводів, статок якого оцінюється понад 60 мільйонів злотих, зазначає видання. За три роки він став одним з головних голосів на правому боці політичної сцени, що загострило польсько-український конфлікт на тему історії.

Штаб-квартира "Відкритого діалогу" розташована у Варшаві. Крамек - відомий акціями протесту перед Сеймом і судами активіст, який бореться за громадянські права. У липні минулого року він опублікував на своїй сторінці у Facebook маніфест із закликом "скинути уряд" PiS. З тих пір фонд в стані перманентного конфлікту з урядом.

Як повідомлялося, Польща внесла українку Людмилу Козловську до Шенгенської інформаційної системи (SIS), що передбачає негайне вислання з ЄС, у той час Крамек заявив: польський уряд здійснює депортацію у відповідь на його громадську діяльність. Рішення про відмову в дозволі на постійне проживання в ЄС для віце-президента фонду Козловської прийняв голова Агентства внутрішньої безпеки Польщі. За словами урядового силовика, негативна відповідь, підготовлена департаментом контррозвідки Агентства внутрішньої безпеки, обумовлена "істотними сумнівами" щодо фінансування фонду "Відкритий діалог", проте відмовляється уточнювати підстави.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...