Зупинити "гібридні війни": Британія введе податок на фейки

У Британській парламентській комісії висунули пропозицію ввести плату за поширення фейкових новин з таких інтернет-ресурсів, як Facebook, Google і Twitter. На їх думку це допоможе боротися з недостовірною інформацією, повідомляють Патріоти України.

Зазначається, що комісія також планує надати компаніям особливий статус, який передбачає підвищений рівень відповідальності за інформацію, яку вони поширюють. "Ми зараз зіткнулися з кризою використання даних в інтернеті і маніпуляцією персональними даними", – йдеться в доповіді Комісії з цифровим технологіям, культурі і медіа при палаті громад. У комісії зазначили, що чинні юридичні рамки не пристосовані до цифрових реалій, які швидко розвиваються.

"Facebook і інші платформи повинні посилити захист призначених для користувача даних. Ми запропонуємо переглянути статус інтернет-компаній і покласти на корпорації велику відповідальність за дані користувачів. Завдяки цьому компанії більше не зможуть відмовлятися від відповідальності за витік інформації, посилаючись на те, що на їхніх серверах дані "всього лише зберігаються", – зазначив президент Комісії Деміан Коллінз.

Члени Британської парламентської комісії звернулися до голови Facebook Марка Цукерберга з проханням особисто відвідати засідання комісії, щоб дати відповідь на низку запитань, які, наразі, залишаються незрозумілими.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...