Зупинити "Північний потік-2": Кремлю готують болючий удар

Зараз в Євросоюзі створюється група, яка повинна зупинити російський проект.

П.Порошенко. Фото: ПрямийПрезидент Петро Порошенко заявив, що в ЄС створюється група, яка повинна зупинити будівництво Північного потоку-2, повідомляють Патріоти України.

Президент Петро Порошенко заявив, що уряд країни створює в Європейському Союзі групу, метою якої стане зупинка будівництва другої гілки російського газопроводу в обхід України Північний потік-2.

«Північний потік-2 – це абсолютно політиканський проект, який спрямований проти України, який не має ніякої економічної складової, який намагається забрати з України бюджет, що дорівнює майже $3 млрд. Однак, я переконаний, що спільними, об’єднаними зусиллями ми зможемо його зупинити… Саме тому ми зараз створюємо групу в Євросоюзі, яка повинна зупинити Північний потік-2. Саме тому ми активно ведемо переговори з Німеччиною. Запрошуємо їх створювати міжнародний консорціум з управління державною газотранспортною системою України, – сказав Порошенко.

Він додав, що умовою участі ФРН в міжнародному консорціумі з управління українською ГТС є зупинка Північного потоку-2.

Порошенко також заявив, що не стане розкривати всі інструменти, які Україна застосовує для зупинки будівництва Північного потоку-2.

Опублікував: Інна Мартинчук

"Від божевільних можна чекати чого завгодно": Черник пояснив, чому не варто боятися наступу Росії з Придністров'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:48

Алогічна поведінка Російської Федерації у контексті агресії проти України не дозволяє повністю виключити вірогідності, що загарбники спробують почати наступ на нашу державу з території тимчасово окупованого Придністров'я. Однак якщо це й станеться, осо...

"Завдання зробити так": В Україні розглядають можливість не всі ділянки фронту прикривати людьми, - експерт

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:44

Експерт розповів, які технологічні рішення можуть бути впроваджені, аби військові могли перебувати на відстані у бліндажах та керувати боєм за допомогою автоматизованих систем, передають Патріоти України. Керівник Центру військово-правових досліджень, ...