Зустріч Порошенка зі Вселенським патріархом: Варфоломій зробив дуже неприємний для Москви наголос в заяві для преси

Вселенський Патріарх Варфоломій I підкреслив важливість візиту президента України для взаємних відносин і висловив підтримку у встановленні миру в Україні.

Патріарх Варфоломій. Фото: tyzhden.ua.

Президент України Петро Порошенко і вселенський патріарх Варфоломій I під час зустрічі в Стамбулі обговорили можливість створення єдиної помісної української православної церкви в Україні. Про це повідомляє прес-служба глави держави, передають Патріоти України.

"Ми говорили про майбутнє України, про світ, про єдину Помісну Православну Церкву, якої прагне і чекає український народ", - заявив Порошенко. "Ми впевнені в тому, що Бог почує молитви церкви. Ми впевнені, що прийде мир на українську землю, прийде спокій, прийде процвітання. І я дуже вдячний його святості Патріарху Варфоломію І за дуже важливий для нас діалог про майбутнє України", - додав він.

У свою чергу, Вселенський Патріарх Варфоломій I підкреслив важливість візиту президента України для взаємних відносин і висловив підтримку у встановленні миру в Україні. "Я хочу висловити задоволення і вдячність Президенту України за його візит. Ви знаєте, що церква Константинополя є материнською Церквою Української нації. Ми відчуваємо духовний зв'язок Константинопольської Церкви і України", - сказав Варфоломій I. "Це наш борг тут, у Вселенському Патріархаті, весь час молитися за мир і єдність в Україні, в Європі і в усьому світі", - додав він.

Своїх "кадрів" бракує? Росіяни вербують білоруську молодь до збирання БПЛА, - ЦНС

вівторок, 30 квітень 2024, 6:30

Російські окупанти продовжують використовувати Білорусь для ведення війни проти України. Зокрема, тепер білорусів намагаються залучити до збирання безпілотних літальних апаратів. Такі спроби загарбників було помічено в Білоруському національному техніч...

"Тактика повітряних боїв часів Першої світової": У Forbes оцінили стрілянину з Як-52 по російських дронах в Одесі

вівторок, 30 квітень 2024, 2:35

Легкомоторні літаки зі стрілками є "очевидним вибором" для боротьби з повільними безпілотниками в умовах, коли потрібно заощаджувати гроші й ракети. Проте ефективність залежатиме від майстерності екіпажу, пише 28 квітня Forbes, передають Патріоти Украї...