Зустріч у Давосі: Під час розмови з Алієвим Порошенко привітав відновлення постачання азербайджанської нафти в Україну

Ільхам Алієв відзначив, що інвестиції Азербайджану в Україну сягнули 200 млн доларів. Лідери обох держав також обговорили проекти для збільшення інвестицій в українську економіку.

Алієв і Порошенко зустрілися в Давосі. Фото:прес-служба президента України

У середу, 18 січня, в рамках свого робочого візиту до Давосу президент України Петро Порошенко зустрівся з президентом Азербайджанської Республіки Ільхамом Алієвим. Глави держав розглянули актуальні питання взаємодії у двосторонньому та багатосторонньому форматах та узгодили основні заходи порядку денного на поточний рік, передають Патріоти України з посиланням на прес-службу українського Президента.

Співрозмовники висловили задоволення успішною реалізацією домовленостей, досягнутих у рамках П'ятого засідання Ради Президентів України та Азербайджану, проведеного у Баку в 2016 році.

Під час зустрічі було підтверджено обопільну зацікавленість у подальшому поглибленні усього спектру двостороннього співробітництва. Йшлося, зокрема, про торговельно-економічні зв'язки, співпрацю в енергетиці, літакобудуванні та інших галузях.

Президент України привітав відновлення постачання азербайджанської нафти в Україну.

Ільхам Алієв відзначив, що інвестиції Азербайджану в Україну сягнули 200 млн доларів. Лідери обох держав також обговорили проекти для збільшення інвестицій в українську економіку.

Співрозмовники підтвердили взаємну підтримку суверенітету і територіальної цілісності обох країн, а також підкреслили важливість подальшої консолідації зусиль у відстоюванні базових принципів міжнародного права та протистоянні сучасним викликам. Були окреслені актуальні напрями співпраці у рамках міжнародних та регіональних організацій, зокрема Організації за демократію та економічний розвиток ГУАМ.

Петро Порошенко та Ільхам Алієв обговорили також підготовку Шостого засідання Ради Президентів України та Азербайджану, яке має відбутися в рамках цьогорічного офіційного візиту Президента Азербайджанської Республіки в Україну.

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...