Звідкіля ростуть "ноги"? Родовище сланцевого газу на Донбасі розроблятиме дуже молода "темна конячка" - ЗМІ

Визначено переможця конкурсу на залучення інвестора для реалізації Угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться в межах ділянки Юзівська - компанію «Юзгаз Бі.Ві.» (Нідерланди).

Родовище в межах ділянки Юзівська розроблятиме фірма з Нідерландів. Фото: REUTERS.

Національна акціонерна компанія «Надра України» (НАК «Надра України») є учасником ТОВ «Надра Юзівська», яке створене з метою реалізації проекту із пошуку та видобутку корисних копалин відповідно до угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться в межах ділянки Юзівська, пишуть Патріоти України з посиланням на офіційний сайт НАК "Надра України".

У січні 2013 р. було підписано Угоду про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться в межах ділянки Юзівська (УРП), між Кабінетом Міністрів України, компанією Шелл Експлорейшн енд Продакшн Юкрейн Інвестментс (ІV) Б.В. (Shell) та ТОВ «Надра Юзівська» (Надра Юзівська). У випадку успіху пошукових робіт передбачалася можливість подвоєння видобутку газу в Україні.Shell проінвестував в пошукові роботи декілька десятків мільйонів доларів, але через істотну зміну обставин у реалізації проекту з 08.09.2015 року Shell вийшла із УРП. В результаті Надра Юзівська набула 100% прав і обов’язків інвесторів в УРП.

З метою залучення замість Шелл іншого інвестора-оператора УРП для належної організації робіт із пошуку і видобутку газу із нетрадиційних джерел було оголошено відкритий конкурс. Порядок проведення та умови конкурсу і склад конкурсного комітету було визначено Міжвідомчою комісією з організації укладення та виконання угод про розподіл продукції.

Переможцем конкурсу було визначено компанію «Юзгаз Бі.Ві.» (Нідерланди), яка запропонувала найкращі умови для реалізації Юзівського проекту.

В конкурсний комітет, який визначив переможця конкурсу, входили керівники профільних міністерств, НАК «Надра України», ТОВ «Надра Юзівська», народні депутати України.

Після отримання відповідної згоди Кабінету Міністрів України переможець конкурсу компанія «Юзгаз Бі.Ві.» стане повноправним учасником в УРП.

У відповідності з рішенням позачергових зборів учасників ТОВ «Надра Юзівська» від 23 жовтня 2015 року ТОВ «СПК-Геосервіс» взяло на себе обов’язки вийти зі складу Учасників Надра Юзівська.

ТОВ «СПК-Геосервіс» виконує свої зобов’язання та виходить зі складу Учасників Надра Юзівська .

Таким чином, станом на початок серпня єдиним учасником Надра Юзівська залишиться Національна акціонерна компанія «Надра України».

Довідка: Між Державою Україна, компанією «Шелл» та ТОВ «Надра Юзівська» 24 січня 2013 року було підписано угоду про розподіл продукції на пошук, розвідку і видобуток вуглеводнів на Юзівській ділянці надр. Юзівська ділянка надр знаходиться в Дніпровсько-Донецькому нафтогазоносному басейні на території двох областей: Донецької і Харківської. Розмір ділянки складає 7886 км². У зв’язку із ситуацією на Сході України у липні 2014 року компанія «Шелл» оголосила про настання форс-мажору в рамках УРП. Внаслідок змін обставин у реалізації проекту компанія Шелл вийшла з УРП відповідно до передбачених угодою умов.

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...