Звідки гроші? Безробітний депутат "Оппоблока" купив криптовалюти на 42 тис.

Дружина депутата працює директором КП Миколаївський міський палац культури "Молодіжний". Зараз вона знаходиться в декреті. В її декларації за 2017 рік вказано 10 тис. грн. допомоги при народженні дитини, 23 тис. грн компенсації зеленого тарифу.

Ілюстрація: ЖЖ

Депутат Миколаївської міської ради від "Опозиційного блоку" Олег Солтис отримав від Департаменту праці та соціального захисту населення Миколаєва 1200 гривень щорічної грошової допомоги в 2017 році як учасник бойових дій та купив криптовалюта на 42 тисячі гривень. При цьому на сьогоднішній день він є безробітним, повідомляють Патріоти України з посиланням на "НикВести".

"Всім учасникам бойових дій нараховують цю допомогу. Ніякої заявки я не подавав, це Департамент соцзахисту самостійно нарахував. Я в тому році, коли заповнював декларацію, я дізнався, що в 2016 році, виявляється, отримав 900 гривень цієї допомоги. Нічого не писав, і нічого не пишеться. Держава в особі департаменту соцзахисту самостійно визначає, хто отримує цю допомогу, і в якому розмірі", - заявив у коментарі Солтис.

У декларації він вказав, що в 2017 році купив 2,5 тисячі одиниць криптовалюта "Лайткойн" на 12 тис. гривень, п'ять тис. криптовалюта "Ріплі" на 17,2 тис. грн та 100 тис. криптовалюта "Стеллар" на 13, 25 тис гривень. А в декларації вказав 1200 грн соціальної допомоги.

"Є дохід подружжя, є невеликий мій дохід, тому ми придбали. Плюс трохи сума у мене зменшилася. Ось купили, спробували, раптом щось вийде. Це ж електронна валюта, валюта майбутнього. Раптом вона буде дорого коштувати, ну або не буде", - прокоментував депутат придбання криптовалюта.

У декларації Солтиса зазначено, що він є безробітним. Крім того, він отримав страхові виплати на 7,5 тис. грн, а також гонорари та інші виплати за цивільно-правовими договорами в розмірі 361 тис. гривень. Готівкою у нього 50 тис. грн, $72 тис. та 25 тис євро.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...