Звідки гроші? Мер Ірпеня зводить будинок у лісі поблизу Варшави (фото)

Фото: ЗМІМер Ірпеня Володимир Каррлюк, який у Польщі має 3 квартири і зводить будинок у містечку Маркі, за 10 км від Варшави. Про це повідомляє Громадський рух ЧЕСНО, який відшукав будинки українських політиків з партії "Нові обличчя" за кордоном, повідомляють Патріоти України.

Відзначається, що Карплюк будується по сусідству зі своїм заступником у партії "Нові обличчя" Володимиром Співаком.

Містечко Маркі

Інформацію про те, що ділянка поблизу столиці Польщі належить Співаку, журналісти отримали з польського реєстру нерухомості. Сусідня ділянка, на якій зводиться дзеркальний будинок, належить польському ТОВ "Сарафан", яким Карплюк володів на 99%.

За даними Чесно, цей будинок зводить Карплюк

"Коли Карплюку не потрібно було подавати декларацію як політику, він володів фірмою на 99%, а Співак усього на 1%. Кардинально все змінилося після того як НАЗК зобов’язало політиків подати електронну декларацію. Після цього Співак став єдиним власником "Сарафану"", - відзначає Чесно.

За інформацією програми "Схеми", Карплюк припинив свою діяльність в "Сарафані" 9 березня 2015 року, будучи мером Ірпеня. Згідно з даними у польському реєстрі, 25 соток землі в Марках ТОВ "Сарафан" придбало 6 березня того ж року, тобто за три дні до виходу Карплюка з співзасновників.

За інформацією польської податкової, польський "Сарафан" нібито не займався жодною діяльністю й не мав навіть уповноважених осіб, про що є відповідне рішення суду.

Станом на листопад 2017 року єдиним акціонером польського ТОВ "Сарафан" є Володимир Співак.

Закрите котеджне містечко, в якому мають ділянки політики з "Нових облич", огороджене парканом із охороною на вході. За вказаною адресою журналісти побачили два двоповерхові будинки на стадії будівництва. Будинки абсолютно однакові, збудовані за одним проектом посеред соснового та мішаного лісу на загальній площі 50 соток.

Сайт котеджного містечка у Марках

Заробітчани з Львівщини, які працюють на будівництві, розповіли журналістам, що два дзеркальних будинки будує один мер з України – для себе і для свого друга.

Чесно каже, що Карплюка бачили серед подібних будинків між соснами зі схожими доріжками й ліхтарями, як на рекламному проспекті польських котеджів у Марках

За словами робітників, будинки будуть готові до заселення й проживання до нового року.

Ділянки у 25 соток у цьому котеджному містечку коштують 450 тисяч злотих (майже 3,3 мільйона гривень).

Карлюк на питання журналістів, чи має він нерухомість у Марках, сказав, що вперше про них чує.

"У мене є інформація, що ви гомосексуаліст, но я ж цього не стверджую!.. Я просто вам кажу – є така інформація… що з цим робить тепер? Давайте про це напишемо… Серьожа, ви гомосексуаліст?.. Ви задумались над цим питанням?!", - каже мер.

Чесно відзначає, що Карплюк проживає поряд зі Співаком в Бучі на вулиці Тургенєва. Їхні будинки стоять упритул до восьмиметрового паркану "Бучанського межигір’я" Ігоря Калєтніка.

Як відомо, Карплюк став відомим після того, як у декларації про доходи за 2013 рік він вказав, що у нього у власності є 67 квартир.

У декларації за 2016 рік мер Ірпеня задекларував 9 земділянок, будинок, квартиру та 3 нежитлові приміщення у Бучі та 3 квартири у Польщі. Його дружина – 8 земельних ділянок, квартиру у Києві, 5 квартир у Бучі, чотири офіси у Бучі, чотири нежитлових приміщення у Бучі та 2 будинки в Ірпені.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...