Звідки гроші? Путінський генерал купив у Майамі будинків на $38 млн

Генерал боровся в РФ з корупцією.

Фото: transparency.org.ru

Колишній заступник начальника головного управління щодо боротьби з оргзлочинністю МВС Росії і керівник антитерористичного центру СНД Анатолій Пєтухов із 2010 року інвестував у нерухомість американського штату Флорида більше 38 мільйонів доларів. Про це у своєму розслідуванні заявляє "Трансперенсі Інтернешнл. Росія", повідомляють Патріоти України.

Зазначається, Головне управління щодо боротьби з організованою злочинністю (ГУБОЗ) - остання посада Пєтухова в МВС. Цей підрозділ займався боротьбою не тільки з мафією, але і з економічними злочинами, а також виконував функції служби власної безпеки МВС.

Після ГУБОЗу Пєтухов перейшов на роботу в Всеросійський науково-дослідний інститут МВС РФ і зайнявся бізнесом. Так, із 2010 року генерал осів у Майамі. Того ж року він придбав нерухомість класу люкс у районі Майамі Дейд Continuum North Tower вартістю 3,04 млн доларів.

У 2011 році Пєтухов купив офісне приміщення. Сума угоди склала 3,2 млн доларів. Він відкрив компанію Asko Inc, яка спеціалізується на оренді офісних приміщень і торгових центрів та управлінні комерційною нерухомістю. Зараз Asko Inc належать три офісні приміщення, торговий центр у Халландейл-Біч і одразу сім офісних приміщень в Imperial Towers North загальною вартістю 13,6 млн доларів.

Для покупки одного з офісних приміщень у Халландейл-Біч компанія Пєтухова отримала кредит розміром 2,1 млн доларів у Stonegate Bank. Хоча кредит був виданий строком на 10 років, розплатився Пєтухов всього за два роки.

Найбільшою угодою Пєтухова в Майамі можна назвати придбання відразу двох маєтків на острові Гібіскус (Hibiscus Island), куплених із різницею всього в чотири дні. Один маєток був куплений за 7,9 млн доларів, другий - за 7,05 млн доларів.

Борці з корупцією вказують, що в матеріалах справи Пєтухова містяться відомості, які вказують на те, що екс-генерал не тільки незаконно отримав статус резидента США зі своєю сім'єю, але і міг скоїти злочини на території Росії. "Разом із цим ми не змогли встановити джерело походження близько 40 млн доларів, які Пєтухов вклав у зарубіжну нерухомість", - йдеться в матеріалі.

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...

У Пентагоні розповіли про далекобійну зброю, яка "не спрацювала" в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:03

Одне з видів далекобійного озброєння, яке США передали Україні в рамках військової допомоги, виявилося неефективним. Про це повідомив заступник міністра оборони США із закупівель та забезпечення Білл ЛаПланте, повідомляють Патріоти України з посиланням...