Звідки гроші? Сім'я екс-чиновника обзавелася елітною нерухомістю під Києвом

Мати звільненого через корупційний скандал директора держпідприємства "Спецтехноекспорт" Павла Барбула придбала елітну нерухомість під Києвом, повідомляють Патріоти України.

За інформацією розслідувачів проекту Bihus.info, великий будинок в с. Козин (Конча-Заспа) був придбаний на ім'я матері Барбула відразу ж після його звільнення. При цьому журналісти зафіксували, що там насправді проживає сам фігурант корупційного розслідування.

Влітку 2018 правоохоронні органи зацікавилися директором "Спецтехноекспорту" (СТЕ) через можливі розтрати службовими особами підприємства бюджетних коштів. Йдеться про виведення фінансів через фіктивні фірми.

"Обшуки проводилися і в СТЕ, і у будинку Барбула. СТЕ тоді заявили, що тільки виконували комісійний договір - обслуговували експорт приватної компанії. Яким чином держпідприємство ("Спецтехноекспорт" входить в концерн "Укроборонпрому". - ршщед.) обслуговувало фіктивну компанію, вони не уточнили", - пояснили розслідувачі.

На тлі гучного розслідування Барбула, який очолював компанію з 2015 року, вирішили звільнити. Напередодні відставки він подав декларацію про доходи, а вже через місяць його мати, Карина Атанасян, обзавелася будинком в 435 квадратних метрів з фонтаном на території.

"Однак вранці з кооперативу виїжджає "Мерседес" самого екс-глави СТЕ. Крім цього, з різницею в кілька хвилин звідти ж виїхав і "Рейндж Ровер", записаний на Олену Барбул, екс-дружину. Будучи чиновником, Барбул подавав декларації, де серед членів сім'ї вказував тільки сина", - уточнили журналісти.

Російська ракета впала поряд з кордоном Польщі - Туск

субота, 27 квітень 2024, 16:29

Вночі проти 27 квітня одна з російських ракет, якими РФ завдавала ударів по Україні, впала за 15 км від кордону з Польщею. Про це прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск повідомив у Мережі Х, передають Патріоти України. "На Львівський район сьогодні впали ...

Сирський на "Рамштайні" розповів про ситуацію на передовій та потреби ЗСУ

субота, 27 квітень 2024, 16:00

Головнокомандувач Збройних сил генерал-полковник Олександр Сирський поінформував учасників 21-ого засідання Контактної групи з питань обороноздатності України про складну оперативно-стратегічну обстановку та про нагальні потреби України у озброєнні та ...