Звільнити Надію: Порошенко розказав, коли чекати рішення щодо обміну Савченко

Президент не очікує жодних рішень щодо обміну української льотчиці до початку квітня.

Надія Савченко. Фото:www.radiosvoboda.org

Президент України Петро Порошенко не очікує жодних рішень щодо обміну Надії Савченко на російських ГРУшників до початку квітня, коли вступить у силу так зване рішення суду Донецька Ростовської області. Про це Порошенко заявив сьогодні під час візиту до Харкова, передають Патріоти України з посиланням на depo.ua.

"Суду не було, ми визнаємо лише позицію, як справжній суд. Герой України, нардеп, офіцер ЗСУ та член ПАРЄ має бути повернута в Україну з точки зору закону, міжнародного права і 6-го пункту Мінських домовленостей", - прокоментував президент вчорашнє російське судилище.

"Вчора я ноголосив, сьогодні підтверджую, що задля цього (обміну Савченко, - ред.) я готовий використати конституційні повноваження президента, щоб забезпечити обмін, про який говорили представники російської сторони.

Щодо графіка, я не чекаю жодних рішень до вступу в силу так званого рішення суду. Мені здається, що це має бути в перших числа квітня. Ми не маємо гаяти жодного дня. Як тільки це відбудеться, Надя негайно має бути повернута в Україну", - наголосив Порошенко.

Не панацея? Черник пояснив, чому Україні не варто робити ставку на ракети від Німеччини

понеділок, 29 квітень 2024, 16:44

Німецькі ракети Taurus, які Олаф Шольц не поспішає передавати Україні, допомогли б Силам оборони, але не змінили б хід війни. Таку думку в ефірі телемарафону висловив військовий експерт та полковник запасу ЗСУ Петро Черник, передають Патріоти України....

Скандальна норма: Чому чоловікам за кордоном не продовжують закордонних паспортів - пояснення консула й адвоката

понеділок, 29 квітень 2024, 16:30

Припинено прийом нових заяв на вчинення консульських дій від певної категорії українців, а саме чоловіків, віком 18-60 років, які тимчасово перебувають за кордоном. Виняток становлять лише оформлення посвідчення особи на повернення в Україну. Такі дії ...