​Звірства Росії в Сирії припиняться! - впевнені у адміністрації президента США​

Режим Асада продемонстрував, що вони перейшли всі лінії для досягнення своїх цілей, і ці звірства мають скінчітись

Адміністрація США назвала загострення ситуації в Алеппо звірством, покладаючи провину на Башара Асада й країни, що підтримують його, та вимагає негайного припинення вогню й доступу гуманітарної допомоги до цивільних.

Про це заявив речник Білого дому Джош Ернест, - "Режим Асада продемонстрував, що вони перейшли всі лінії для досягнення своїх цілей. І це, очевидно, включає порочну тактику на кшталт створення штучного голоду для невинних цивільних осіб, бомбардування лікарень і дитячих майданчиків", - зауважив представник адміністрації президента США.

Він наголосив, що ці звірства мають припинитися, адресувавши заклик також тим країнам, які підтримують кривавий режим Асада. За його словами, офіційний Вашингтон глибоко стурбований хаосом в Алеппо, де цивільне населення винищують урядовими силами режиму Сирії "за сприяння та підбурювання з боку російської та іранської сторін".

"Ідея, що ви могли би наносити удари по дитячих майданчиках в надії на те, що так ви переконаєте людей здатися, бо ви вбили їхніх дітей... Який хворий розум дійде до такої стратегії? І які цивілізовані підтримуватимуть цю тактику? Але це те, що робить Росія", - зауважив Ернест. Він наголосив, що американська сторона "наполегливо працює через різні дипломатичні канали", щоб добитися мирного рішення ситуації.

Оголошене з вечора у вівторок перемир'я навколо ще підконтрольної повстанцям невеликої частини східного Алеппо, про яке повстанці домовилися за посередництва Росії і Туреччини, протрималося менш ніж 12 годин, і планована евакуація так і не встигла початися, коли бойові дії – артилерійські обстріли, повітряні удари і наземні бої – спалахнули з новою силою.

Прикро, але на сьогодні жодна обіцянка з боку США та Євросоюзу не виконані, навіть деякі українські компанії намагаються торгувати з РФ. Як на мене, це все більш стає схоже на Стокгольмській синдром.

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 29 березня

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:30

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 29.03.24 орієнтовно склали:

Чехія знайшла для України вже мільйон снарядів - ЗМІ

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:22

Учасники ініціативи Чехії із закупівлі боєприпасів для потреб ЗСУ підписали угоду, в межах якої Україна отримає мільйон артилерійських снарядів, повідомляє . Спочатку передбачалося закупити 800 тисяч снарядів: 500 тисяч калібру 155 мм та ще 300 тисяч -...