​Звісно, все спихнуть на "хунту" та "фашистів": Найбільша небезпека, що з наданням Константинополем Україні автокефалії Москва розв’яже криваву терористичну війну

Всім православним, незалежно від конфесії, головне буде уникати провокацій агентів Москви

Розвиток подій в разі надання автокефалії православним України буде більш-менш адекватним без кровопролиття, але дуже важким. Таку думку висловив волонтер, координатор групи «Стоп Терор» Семен Кабакан, зазначають Патріоти України.

«Насправді, ми колись спілкувалися з Філаретом, обмовляли цю тему, і я впевнений на 100 відсотків, що розвиток подій, які будуть навколо наших святинь, переходу взагалі з однієї церкви Московського патріархату, буде більш-менш адекватним без кровопролиття, але дуже важким. Тобто попрацювати доведеться всім, насправді. І чи захоче Росія, Новинський, Вілкул та інші попрацювати на цій темі і можливо влаштувати громадянську війну, це питання. Але ми готуємося до цього, до будь-якої розв'язки і розвитку подій», - сказав він.

На думку Кабакаева, також можливі провокації.

«Я думаю, що не тільки дестабілізація на політичній арені, не тільки дестабілізація громадянського суспільства, а й можливі навіть якісь теракти, які можуть зробити для того, щоб загострити ситуацію. Тому треба готуватися всім і бути готовими протистояти», - вважає волонтер.

Крім того координатор «Стоп Терор» зазначив, що громадянському суспільству потрібно не вірити всім нашим політикам, а розуміти, що церква, це релігійна організація:

«І як би там не кричав Новинський та інші посіпаки з Опозиційного блоку і не налаштовували населення, то ні в якому разі не можна, щоб пролилася кров. І не треба слухати тих священиків Московського патріархату, які можуть таке своїм прихожанам говорити. Це відповідь мирному населенню. А ті громадяни, громадські діячі завжди долучалися, долучаються, і я думаю, будуть долучатися до охорони правопорядку для недопущення провокацій».

Раніше митрополит Російської православної церкви Іларіон заявив, що надання УПЦ автокефалії «може призвести до кровопролиття».

Джерело: InfoResist

Не хочуть вмирати за Путіна: Британська розвідка назвала кількість дезертирів, яких РФ засудила з 2022 року

середа, 24 квітень 2024, 10:49

З початку "часткової" мобілізації у вересні 2022 року Росія засудила 7400 окупантів, яких підозрюють у дезертирстві. Про це повідомляє міністерство оборони Великої Британії, передають Патріоти України. За даними російської медіагрупи "Медіазона", у бер...

Ворог влаштував "полювання": Стало відомо, куди війська РФ влучили в Одесі

середа, 24 квітень 2024, 10:37

Армія РФ вранці 24 квітня завдала удару по місцю зберігання виведеної з ладу автомобільної техніки у місті Одеса, військовослужбовці не постраждали, передають Патріоти України. Дослівно: "Російська Федерація завдала удару по місцю зберігання виведеної ...