Зворотній ефект: Заступник голови Запорізької ОДА Гугнін закликав не нав’язувати молоді українську (відео)

Чиновник переконаний, що в Україні і так добре знають державну мову.

Скріншот

Заступник голови Запорізької облдержадміністрації Едуард Гугнін закликав чиновників не нав’язувати українську мову молоді, щоб не викликати зворотну реакцію, повідомляють Патріоти України.

“Не нав’язувати українську мову” Гугнін закликав під час обласної колегії управління молоді, фізкультури і спорту Запорізької ОДА, яка пройшла в п’ятницю, 3 березня, в Мелітополі.

“Чому ми говоримо, що російська мова у нас домінуюча? Та тому що історично склалося – російська мова стала мовою міжнаціонального спілкування. От і все. Тому ми повинні на цьому зробити акцент. Є українська мова, якою ми вчимо дітей в школах, вони здають ЗНО і проходять курс ділової української мови у вищих навчальних закладах.

Молодь знає і розуміє українську мову. Але, якщо ми щороку будемо перевіряти українців на знання української мови, то ми отримаємо зворотний ефект. Тому, ми повинні трохи змінити ставлення до мови. І зробити українську мову – мовою міжнаціонального спілкування.

Це наша головна мета, а не нав’язувати українську тим, хто нею вже володіє”, – сказав Гугнін присутнім на колегії керівникам районних і міських відділів молоді та спорту.

У Повітряних силах назвали єдиний спосіб протидії російським КАБам та ФАБам

вівторок, 7 травень 2024, 3:25

Речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш повідомив, що єдиний спосіб ефективно боротись з російськими КАБами та ФАБами - знищувати носії цих бомб. Про це він заявив у етері "Еспресо", передають Патріоти України. "Якщо ми говоримо про ФАБ-1500, яким росіяни...

Хоча вибори все одно нелегітимні: США визнають Путіна "президентом" РФ

понеділок, 6 травень 2024, 22:15

Сполучені Штати не будуть направляти представника на так звану «інавгурацію» російського диктатора Володимира Путіна, яка відбудеться 7 травня. Про це на брифінгу повідомив речник Державного департаменту США Метью Міллер, передають Патріоти України. Зо...