11 червня українці отримають безвіз: Експерти пояснили, як без перешкод потрапити до ЄС

Про те, що треба знати і як правильно підготуватися до подорожі.

Фото: nabludatel.net

З 11 червня українці зможуть перетинати кордон з Європейським союзом без віз. Позавчора Рада Європи затвердила безвізовий режим. Проте частина українців боїться, що потрапити за кордон стане важче, повідомляють Патріоти України з посиланням на канал 24.

Головна умова подорожі без візи - це біометричний паспорт. Коштує він від 550 гривень. І попит на нього скажений. Зареєструватися в електронній черзі на найближчі два тижні практично неможливо.

Окрім цього, потрібен документ, що підтверджує бронювання місця проживання, та зворотний квиток.

Змусять прикордонники показати і вміст гаманця. У кожної країни є вимога, скільки коштів мандрівник повинен взяти з собою. У Німеччині це 45 євро на день, Греції - 50, а у Естонії аж 86.

Досвід грузинів, які вже декілька місяців користуються безвізовим режимом, довів, що повертають прикордонники мандрівників додому рідко.

«11 700 осіб скористалися безвізовим режимом з Грузією за перший місяць. З них відмовили у в'їзді всього 26 людям», - розповіла аналітик ГО "Європа без бар’єрів" Катерина Кульчицька.

Проте безвізовий режим можуть навіть призупинити, якщо українцям часто відмовлятимуть в перетині кордону.

«Якщо люди, яким обґрунтовано відмовляли в візах через серйозні речі, будуть розраховувати, що ці проблеми анулювалися, то в нас перші тижні і місяці буде багато проблем на кордонах», - наголосив політолог Олександр Сушко.

Нагадаємо, 11 травня Рада Європейського союзу остаточно затвердила рішення про надання громадянам України безвізового режиму.

Як відомо, від введення безвізового режиму найпершими виграють чотири категорії українців.

У Москві палає і валиться завод, під рухнами можуть бути люди (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 1:45

У Москві масштабна пожежа охопила завод із виробництва штучного каменю. . Горять три поверхи. Площа займання становить 2500 м², повністю обвалився дах будівлі, повідомляють росЗМІ. Надзвичайній ситуації надано другий ранг складності. . Для гасіння по...

"Бабуся" не дуже відрізнялася від сучасних: Обличчя неандертальки, яка жила 75 000 років тому (фото)

четвер, 2 травень 2024, 23:12

Британські археологи представили плід своєї довгої роботи – реконструйоване обличчя неандертальської жінки, яка померла 75000 років тому. Про це повідомляє видання "ScienceAlert", передають Патріоти України. Череп знайшли у 2018 році в печері Шанідар і...