200 євро за недопалок: Показове порівняння України та Європі на прикладі штрафів

​В Європі громадський порядок і законослухняність людей підтримується за рахунок великих штрафів, які для багатьох українців здадуться просто шокуючими. Особливо яскраво це помітно на прикладі штрафів ПДР.

Таку думку висловив у блозі на сайті "Обозреватель" кандидат економічних наук Володимир Рогач, який проживає в Іспанії, передають Патріоти України.

Блогер навів перелік штрафів за дорожні порушення, які корінне населення Іспанії "практично не допускає", оскільки їх відучили.

"Водіння машини в Іспанії у в'єтнамках полегшить ваш гаманець на 80 євро. Ну, а якщо зовсім босоніж, то теж 80 євро. Без сорочки, з оголеним торсом, за кермом, не біда - теж 80. Якщо дуже пити хочеться, але ви ведете машину, то відразу відкладіть на це 100 євро. І морозиво за кермом - теж обійдеться нам всього в 100 євро", - пише Рогач.

Крім того, розмова по мобільному в Іспанії обійдеться водієві в 150 євро.

"З ременями безпеки взагалі все просто. По 150 євро штрафу кожен пасажир платить за себе. Водій платить штраф тільки за себе і за неповнолітніх. Ззаду бути пристебнутим не менш важливо, ніж попереду. До речі, якщо в машину нас втиснулося більше, ніж передбачалося (ну, їхати дуже треба було...), то за кожного зайвого по 80 євро приготувати доведеться", - повідомив він.

Блогер також перерахував "порушення, які для України і порушеннями назвати якось недоречно".

Виставити у вікно лікоть, руку або плече - "80 євро всього лиш".

А викинути недопалок у вікно, так взагалі нісенітниця - 200 євро + позбавлення 4 балів. (А всього водій має 6 і дістати нові бали, ой яка проблема - повна перездача...)

"А цей штраф спеціально для водіїв старих" Запорожців "(звідки вони тільки в Іспанії про них знають?) - водіння машини в шапці, натягнутій на вуха - 80 євро... Ну і що, що холодно в машині і грубка не працює. Забули права вдома - 10 євро за все на все... А ось такий штраф, напевно, спеціально для наших громадян. Якщо пасажир на сусідньому з водієм сидінні задер ноги вгору до скла, то їзда з таким задоволенням коштує 100 євро. Далі взагалі морок, уявляєте за що штраф: буксирування непристосованим автозасобом - 300 євро", - перерахував Рогач.

Також, за його словами, "з дошками та іншим мотлохом, що стирчить з багажника, поїздка на дачу обійдеться нам в додаткові 200 євро".

"Не хотів засмучувати, але останній пункт, може відбити охоту більшості автолюбителів жити в цивілізованій європейській країні... Мийка машини на дачі, біля будинку, навіть у власному дворі! До 3000 євро. А як ви хочете. Стоки не проходять очищення. Любіть природу насправді, а не на словах. Так, і ще - невеликий момент - для того, щоб ми отримали штраф, зовсім не обов'язково все це робити при поліцейському. Допомога населення заохочується і фінансово в тому числі. Частина вашого штрафу стане підмогою для пенсії бабусі, яка живе по сусідству..." - пояснив він.

"Порівняйте зі своїми діями на дорогах. Чи готові ви до таких жорстких заходів? До їзди за такими правилами?... Ну, а як інакше привчити нас до порядку? Або, ну його цей порядок з демократією? Краще мити машину спокійно зі шланга біля будинку?" - питає блогер.

Опублікував: Олекса Хвацький

Пролунали постріли: У Чернівецькій області цивільні накинулися на працівника ТЦК

субота, 20 квітень 2024, 16:41

У Чернівецькій області місцеві скоїли масовий напад на працівників ТЦК та СП. Один з працівників ТЦК відкрив вогонь, передають Патріоти України. Як повідомляє прес-служба обласного ТЦК, інцидент стався сьогодні, поблизу села Чорногузи, під час здійснен...

У Києві п'яний водій не врахував розмір вантажу і розніс заправку (фото)

субота, 20 квітень 2024, 16:19

У Києві п'яний водій не врахував розмір вантажу і розніс заправку в Голосіївському районі. Про це повідомила патрульна поліція Києва та оприлюднила відповідні фото, передають Патріоти України. "У Голосіївському районі інспектори отримали повідомлення п...