4 грудня - Введення в храм Пресвятої Богородиці: Що категорично не можна робити в цей день

4 грудня відзначається одне з великих церковних свят - Введення в храм Пресвятої Богородиці. Також воно має ще й іншу назву - Третя Пречиста, повідомляють Патріоти України.

У цей день прийнято молитися за Боже благословення для дітей. Бездітні пари просять про дарування потомства. Вагітні моляться Богородиці про вдалі пологи.

Згідно з переказами, саме 4 грудня в Єрусалимський храм вперше увійшла трирічна Марія. Її батьки багато років молилися, щоб у них народилася дитина й дали обітницю про те, що якщо вона все-таки з'явиться на світ, то присвятять її служінню Богу. І ось, коли Марії виповнилося три роки, її батьки Іоаким й свята Анна, - виконуючи обітницю посвятити свою дитину Богові, привели її в Єрусалимський храм, при якому вона жила, за різними даними, до 12 або 15 років - до свого заручення з Йосипом. У храмі вона вивчала святе письмо й молилася.

Чого не можна робити в це свято 4 грудня: - укладати церковний шлюб; - шити; - прибирати; - прати; - ображатися, злитися, засуджувати когось; - готувати скоромні страви - з м'яса, молочних продуктів і яєць (до 6 січня триває Різдвяний пост); - у народі кажуть, що в цей день краще не давати в борг.

Прикмети на Введення

Скільки на Введення води, стільки на Юрія трави У цей день забороняється копати землю, бо вона відпочиває. В іншому випадку врожаю не буде У цей день зима остаточно вступає у свої права На свято прийнято ходити в гості. Якщо першим до хати увійде чоловік — рік буде вдалим, якщо жінка — бути біді Якщо на Введення похолодає, то зима буде лютою

Введення в храм Пресвятої Богородиці: молитва

Богородице Дево, радуйся, Благодатная Марие, Господь с Тобою, Благословенна Ты в женах И благословен плод чрева Твоего, Яко Спаса родила еси душ наших Аминь.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...