50 грн за довідку переселенця, 100 грн за прописку: Поліція спіймала шахрайку на чорній справі

Правоохоронці затримали мешканку Донецька, яка підробляла документи.

Ілюстрація: readmore.com.uaУ 54-річної жінки, яка їхала з Бахмута до Донецька, правоохоронці вилучили незаконно виготовлені печатки і штампи українських організацій. Зокрема, печатку Управління праці та соціального захисту населення міста Артемівська, штамп відділу реєстрації Бахмутської міської ради. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу Головного управління Національної поліції Донецької області.

Як з'ясувалося, безробітна громадянка займалася тим, що підробляла документи жителів непідконтрольних українській владі територій, причому власноруч заповнювала прописку в паспортах.

Вона пояснила, що займається цим з червня 2016 року. Для цього вона спеціально замовила через Інтернет серію печаток і штампів, на яких було вказано місто Артемівськ.

Зловмисниця потренувалася на своїй знайомій з Донецька, якій поставила перший міграційний штамп в довідку переселенця. Після цього до жінки стали звертатися інші жителі непідконтрольної території, і вона налагодила підпільний бізнес. За прописку в паспорті брала 100 грн, а за штамп в довідку переселенця – 50 грн.

За словами жінки, вона встигла поставити 6 фальшивих печаток у паспортах громадян України і близько 20 штампів у довідки переселенців. Необхідні дані вписувала своєю рукою. Таким же чином вона "оформила" тимчасову реєстрацію і собі.

Коли в результаті декомунізації місто Артемівськ було перейменовано в Бахмут, заповзятлива жінка замовила нові печатки з новою назвою міста. "Я призначала зустрічі в Бахмуті, люди підходили зі своїми паспортами і довідками, а я проставляли в них печатки за грошову винагороду", – розповіла затримана.

Крім печаток і штампів у жінки вилучено набори літер, тюбик з фарбою, флеш-накопичувач та інші прилади, які вона використовувала в протиправній діяльності. Жінка була доставлена в Бахмутський відділ поліції. Факт зареєстрований в журнал Єдиного обліку, проводиться перевірка

Програма житлових контейнерів 2.0: У Берліні з'являться додаткові місця для біженців з України

четвер, 28 березень 2024, 20:14

У кількох районах Берліна планують збудувати 16 центрів для біженців на понад 6 тис. місць, а також найближчим часом додадуть 1 тис. місць у колишньому аеропорту Тегель. Про це повідомив мер міста Кай Вегнер, повідомляють Патріоти України з посиланням ...

Не Довбик: Маркевич розповів, кому з українських форвардів віддає перевагу у збірній

четвер, 28 березень 2024, 19:51

Мирон Маркевич розповів, як змінилась гра збірної України у поєдинку проти Ісландії у порівнянні із матчем проти Боснії і Герцеговини, передають Патріоти України. За словами відомого українського тренера, "синьо-жовті" діяли більш швидко, завдяки чому ...