А депутатам тяжко? Тайванець вивчив українську мову через поезію (фото)

Спочатку читав українську поезію в перекладі на англійську, але згодом пішов далі.

Тайванець Чак Чуан. Фото: radiosvoboda.org

Тайванець Чак Чуан вирішив українську мову, бо його надихнула творчість українських поетів. Вчив, переглядаючи фільми в українській озвучці, слухаючи українську музику чи просто спілкуючись українською у побуті, повідомляють Патріоти України з посиланням на radiosvoboda.org.

"Коли я був студентом в університеті на Тайвані, я читав українську поезію в англійському перекладі. У 2014 році до Тайбею завітала українська поетеса Оксана Луцишина, щоб зачитати свої вірші. Насправді я нічого не знав про Україну, але поезія Оксани звабила мене", - розповів Чуан.

Пізніше його викладачка порадила написати дослідницький проект про Україну та українську літературу, адже у Тайвані мало знають про Україну, лише про українських дівчат. "Врешті-решт я вирішив що, після університету поїду до України, щоб вивчати українську мову", - розповів Чак Чуан. Він деякий час навчався у Києві, потім переїхав жити до Львова.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...