А як же "Донбасс кормит всю Украину?": У Донецьку через дефіцит зерна немає борошна

У багатьох магазинах Донецька відсутнє пшеничне борошно, з магазинів зникло навіть порівняно дороге російське борошно, повідомляють Патріоти України.

У понеділок в мережі "Першого республіканського супермаркету" пропала навіть порівняно дороге російське борошно "Макфа". Також борошна немає в торговій мережі "Семерочки" і в супермаркеті "Молоко".

Підкреслюється, що за межами Донецька борошно знайти можна. Зокрема, в Червоногвардійському районі Макіївки є борошно по 25 рублів (10,5 гривень).

При цьому поки ніхто з керівництва "ДНР" ситуацію не прокоментував. Відомо, що 13 грудня "уряд ДНР" прийняв постанову про закупівлі зерна в так званий держрезерв. Планується до 31 січня закупити у місцевих сільгоспвиробників 2 тисячі тонн зерна пшениці.

Донецька компанія "Атлант-Донбас" (виробник хліба і борошна) в своєму прес-релізі зазначає, що з вересня 2018 роки має "істотні труднощі в придбанні борошна".

За повідомленнями від постачальників борошна, дана ситуація викликана дефіцитом продовольчого зерна пшениці на підконтрольній "ДНР" території, оскільки виробники (фермерські господарства та інші) вважають для себе невигідним продавати зерно за цінами, що склалися за перші три квартали 2018 року.

Винятки з закону: Ось кому не треба особисто йти до ТЦК

четвер, 2 травень 2024, 18:56

Що ближче новий закон про мобілізацію до набуття чинності (18 травня), відкриваються все більше нових сюрпризів, які підготували для українців законодавців. І один з них - неможливість оновити особисті дані про себе без обов'язково відвідування ТЦК та ...

Спершу була сварка: В Угорщині жорстоко вбили українця

четвер, 2 травень 2024, 18:45

У Будапешті внаслідок суперечки та бійки українець отримав смертельні ножові поранення і помер на місці. Про це повідомляє пресслужба поліції, передають Патріоти України. За даними правоохоронців, 1 травня до Центру управління діяльністю Головного упр...