"А сам, як дитина, чекає... От вам і "ніхто не забутий, ніщо не забуте": Про те, як у Рівному забули про ветеранів

Радник міського голови Рівного Олександр Джигирей заявив, що влада міста офіційно ніколи не вітає ветеранів, приходячи до них додому.

Фото: ЗМІ

У Рівному влада не привітала з 9 Травня ветерана Володимира Лазаревича. Про це повідомила його донька Алла Камінська, повідомляють Патріоти України з посиланням на РадіоТрек.

"Моєму батькові - 98. Він - інвалід війни. Дуже прикро, що в це свято ніхто не привітав з представників громадськості. Раніше хоч листівку присилали (коли балотувалися в депутати), а тепер... болісно дивитись, як другий рік поспіль він весь день при параді з орденами виглядає і з надією чекає, що от-от з'являться гості. Ні, він не ображається, і на запитання "чи ніхто не телефонував, не приходив" відповідає: "Я ж нікого не запрошував". А сам, як дитина, чекає... От вам і "ніхто не забутий, ніщо не забуте". Настав вечір. Діти, онуки, правнуки розійшлися... А він буде чекати... Може, завтра прийдуть, тримає біля ліжка пляшечку коньячку для дорогих гостей. Може, і прийдуть... Скільки ж тих ветеранів залишилось..." - розповіла вона.

При цьому радник міського голови Рівного Олександр Джигирей заявив, що влада міста офіційно ніколи не вітає ветеранів, приходячи до них додому.

"Офіційно влада міста ніколи не вітала ветеранів з Днем Перемоги, заходячи до них додому. І вже два роки не вітає їх листівками. І кошти у бюджеті міста на вітальні листівки до цього свята не передбачені. Раніше міський голова проявляв особисту ініціативу і за власний кошт купував листівки для вітання. Нині у місті налічується близько 30 ветеранів-фронтовиків. Це люди, яким понад 90 років. Міський голова ходить особисто вітати мешанців Рівного лишень з 90- або 100-річчям. Купує за особисті кошти продукти для вітання. А ветеранів з Днем Перемоги вітають ветеранські організації. Вони влаштовують для них заходи у "Світлиці" на вулиці Дубенській. Коли міського голову сюди запрошують, то він приходить. Як не запрошують - не йде", - прокоментував він ситуацію.

Користувачів соцмережі Facebook обурило таке ставлення до ветеранів. Так, учасники группи "Рівне. Твоє місто" написали, що їм соромно за владу.

Також користувач Василина Козуля запропонувала закидати ветерана вітальними листівками.

"Моя ідея набуває видимі обриси": Ганна Маляр у Берліні знімає фільм про подвиг українського народу

вівторок, 23 квітень 2024, 14:05

Ексзаступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що у Берліні знімає фільм про подвиг українського народу. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України. «Це все, що поки можна викладати публічно. Один із знімальних д...

Зібрали майже 3,5 млн євро на снаряди для ЗСУ: Відомі українці відповіли листом подяки народу Словаччини (текст)

вівторок, 23 квітень 2024, 13:41

Відомі українські громадські, культурні та інші публічні діячі й лідери думок підписали лист від української громадськості до словацького народу на знак подяки за збір коштів для української армії у Словаччині, повідомляють Патріоти України. У Словаччи...