А судді хто? Держкіно винесло вердикт щодо ахметівського серіалу про "хороших" сепаратистів

Більшість членів Експертної комісії вважає, що в серіалі відсутні порушення норм законодавства та етичних стандартів, тому його не потрібно забороняти.

Ілюстрація:nezarekaysya.kanalukraina.tv

18 квітня Експертна комісія Держкіно з питань розповсюдження і демонстрування фільмів проголосувала проти скасування прокатного посвідчення серіалу "Не зарікайся" виробництва продакшн Front Cinema на замовлення телеканалу "Україна". Як повідомляє Детектор Медіа, більшість членів комісії вважає, що в серіалі відсутні порушення норм законодавства та етичних стандартів, тому його не потрібно забороняти, інформують Патріоти України.

Дане рішення підтримали 12 членів, 4 висловилися проти. Більша частина експертів не знайшли в уривках фільму порушень статті 15 закону "Про кінематографію".

Глава Держкіно Пилип Іллєнко не брав участі в голосуванні, але висловив особисту думку в коментарі журналістам по завершенні засідання: "Сьогодні піднімати в такому ключі теми, пов'язані з подіями, що відбуваються на сході країни - це дуже передчасно. Важливо враховувати, що відстороненого погляду на ці події не може бути. Не можна і не потрібно показувати дві правди, тому що війна ще не закінчилася".

Він зазначив, що є необхідність робити волевиявлення експертів публічними, щоб кожен відповідав за свою позицію.

Нагадаємо, що минулого тижня в соцмережах вибухнув скандал через показ на каналі "Україна" серії № 66 серіалу "Не зарікайся". На думку деяких глядачів, в одній із серій нібито позитивно зображують терористів і російські гібридні війська в Донбасі.

Бійців Збройних сил України та представників української влади в одній із серій називають "украми", "купкою фашистів", "кривавою хунтою". Крім того, в соцмережах критикували також суть серії, де українка бере в заручники маленьку дитину, вимагаючи за нього повернути їй сина.

Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...

Належить до дуже рідкісного типу клинків тисячолітньої давнини: Науковці розгадали загадку "Іспанського Екскалібуру"

субота, 27 квітень 2024, 6:15

Дослідники нарешті розгадали таємницю унікального меча, виявленого в Іспанії три десятки років тому. . Фахівці назвали його «Екскалібур» через розташування, в котрому старовинний клінок був знайдений, бо нагадує кельтську легенду короля Артура. . Ар...