А ви це знали? Як правильно варити макарони, щоб вони не злипалися

"Макарони - доволі норовливий, хоч і дуже простий у приготуванні продукт. Практично єдиним способом приготування макаронів є банальне варіння до надання їм м'якості. Проте існує кілька нюансів, які слід враховувати", - пише у своєму блозі Ольга Княжевич, повідомляють Патріоти України, і продовжує:

"Перед тим як варити макарони, підготуй необхідні продукти:

  • Вода - 2/3 каструлі,
  • Макарони - 400-500 грамів (4-5 порцій),
  • Сіль - 1-2 столові ложки без верху.

Як варити макарони:

  1. Ставимо каструлю з водою на сильний вогонь і чекаємо, поки вона закипить. Посолити потрібно після закипання - інакше дифузна реакція відбудеться не в повному обсязі, і макарони злипатимуться незалежно від твоїх подальших зусиль.
  2. Закидаємо макарони в киплячу воду і трохи зменшуємо газ після того, як вона знову почне кипіти. Макарони до закипання слід активно перемішувати, оскільки крохмаль, що міститься в них, виходитиме з них, утворюючи клейкий розчин, що сприяє збиттю продукту в ком і прилипанню макаронів один до одного і до стінок та дна каструлі. Чим активніше і довше помішувати - тим краще.
  3. Після закипання води засікаємо 5 хвилин для макаронів середніх розмірів. Якщо вариться вермішель - цілком імовірно, що вистачить і 3-4 хвилини. Залежить від сили плити. Можна вчинити й простіше - перевіряти м'якість продукту, виловлюючи макаронини і намагаючись їх стиснути. Як тільки вони стають пружними - вони практично готові.
  4. Вимкнувши газ, потрібно швидко злити воду з каструлі в друшляк і добре протрясти макарони, зціджуючи рідину. Потім, під сильним напором води з-під крана, їх слід промити - тоді весь крохмаль, що залишився, піде, вироби не будуть злипатися і залишаться розсипчастими протягом більш тривалого часу.
  5. Тепер ти знаєш, як варити макарони. Далі їх можна додатково обсмажити на олії, посипати сиром, додати в тушкований на сковороді фарш і приготувати макарони по-флотськи. З розсипчастими, макаронами, які зберігають структуру і не злипаються, будь-яка страва здасться втричі смачнішою.

Смачного!".

Джерело: https://lady.tochka.net

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...